otrdiena, 2011. gada 11. oktobris

Puķkāposta - paprikas krēmzupa

Šodien biju uz darba interviju. Veicās labāk, nekā iepriekšējo reizi. Varbūt tāpēc, ka pārrunas nācās pārtraukt?! Jebkurā gadījumā, rīts sākās labi un uz diezgan pozitīvas nots.
Mājās braucot domāju, ko pagatavot. Tā nu ir sanācis, ka pēdējā laikā gatavoju krēmzupas. Secināju, ka tās bērniem iet iekšā uz urrā, kā arī ātri un viegli pagatavojamas.
Otrdienās un ceturtdienās vedu vecāko atvasi uz dejām, līdz ar to krēmzupu gatavošana neprasa daudz laika. Un vakarā pēc dejām, ideāli piemērota, ja gribas ēst. Tad nu šoreiz gatavoju puķkāposts + paprika.

Tātad, mums vajadzēs:
1 neliela puķkāposta galva
3 vidēji lielas paprikas
3 ķiploku daivas
4-5kartupeļi
1 sīpols
500ml salda krējuma
sāls
cukurs

Nomazgā un sagriež puķkāpostu. Nomizo un sagriež kartupeļus un sīpolus. Visu ber katlā, pielej ūdeni - tik lai nedaudz nosedz, pieber sāli un liek vārīties.



Kamēr puķkāposts ar kartupeļiem vārās ķeramies pie paprikas. Papriku sagriežam uz pusēm, izņemam sēklas un liekam uz cepamās plāts. Notīrām ķiploku, sagriežam uz pusēm un katru pusīti ievietojam paprikā. Liekam 200grādos uz kādām 30min cepties.


Kad puķkāposts mīksts, visu katla saturu sablenderējam. Tieši tāpat izdarām ar izcepto papriku un lejam abas sabendētās masas kopā. Kārtīgi samaisam, pievienojam saldo krējumu - pagaršojam vai pēc garšas ok. un uzkarsējam līdz pirmajam burbulim. Ja vēlas, var pievienot kausēto sieru.






Nu lūk, ideāls paēdiens vēlām vakariņām. Ne vēderu pēc tam spiež, ne arī vēders piesaka badastreiku. Salds naktsmiers garantēts!

Labu apetīti!

1 komentārs:

  1. Paldies par burvīgās zupiņas recepti! Tieši tas, kas bija vajadzīgs šādā sniegainā ziemas dienā. Dikti gardi!

    Guna

    AtbildētDzēst