sestdiena, 2011. gada 29. oktobris

Pildīta paprika ar malto gaļu un pupiņām

Vakar bija piektdiena un tā bija izdevusies necerēti labi. Bijām nolēmuši pabaudīt piektdienas vakaru pie Ingas un Kristapa, kas pilnīgi negaidot beidzās kādā Vecrīgas klubā. Tiesa, mums ar Ingu. Vīrieši palika mājās pieskatīt bērnus.
Jāsaka, jutāmies nedaudz apmulsušas, jo laiks, kad pārzinājām Vecrīgas klubus kā savu kabatu, ir sen kā pagājis. Nu tik varam blisināties un brīnīties, kas tik nenotiekas. Kādi tik klubi vien nav atvērušies, aizvērušies un atkal atvērušies. Bail iekšā iet. Tad nu sevis izklaidēšanu uzticējām Kaļķu vārtiem, kur tiešām bija lielisks vakars un saksafonists bija lielisks.
Šodien tāda nedaudz pasmaga galva, no negulētās nakts, bet nu turos godam. Un neskatoties uz visu šo tomēr atradu spēkus sevī, lai pagatavot ģimenei pusdienas.
Doma par pildīto papriku mani vajāja jau sen. Tik mans cienītais tā īsti nav piekritējs. Taču pirms kāda laiciņa man iepirkās smukas, mazas paprikas, kuras tā vien prasījās sapildīt.
Ar ko pildīt? Klasika - maltā gaļa un rīsi? Nē, kā būtu ar malto gaļu un pupiņām? Domāts darīts! Sanāca labi.

Tātad, mums vajadzēs:
400gr jauktās maltās gaļas
8 nelielas paprikas
1 neliels burkāns
1 bundžiņa konservēto pupiņu
1 neliels sīpols
2 ķiploku daivas
250ml saldā krējuma
sāls
Santa Maria Fajita souce mix
150gr siers
1 ēd.k. taukvielas.

Notīrām un sasmalcinām sīpolu un ķiploku. Burkānu notīrām un sarīvējām uz rupjās sakņu rīves.

Pannā izkausējam 1 ēdamkaroti taukvielas, manā gadījumā bija cūku tauki un liekam cepties sīpolus ar ķiplokiem un burkāniem. Apcep kādas 5minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Ļauj atdzist.

Paprikai nogriež resnāko galu un uzmanīgi izņemt sēklotni. No nogrieztā gala uzmanīgi atdala kātiņu.


Kad paprika iztīrīta, sajaucam visu nepieciešamo pildīšanai. Gaļai pievienojam apmēram 1 tējkaroti Fajita souce mix, un sāli. Samīcām un tad pievienojam konservētās pupiņas, kurām iepriekš noliets šķidrums.


Pēc tam pievienojam apceptos burkānus ar sīpoliem un visu kārtīgi samīcām.

Tad nu atliek pildīšanas vaina. Kārtīgi sapildām visas iztīrītās paprikas un kārto cepeštraukā.


Pēc tam, pārpalikušos paprikas gabaliņus smalki sakapā. Sieru sarīvē un sajauc kopā ar sagriezto papriku. Ber pāri pildītajām paprikām. Pārlej ar saldo krējumu un liek cepties cepeškrāsnī. Cep 50minūtes 200grādos.








Servē galdā ar ko vien sirds kāro. Es ar rīsiem. Vīriec, atzina par labu esam un noēda veselus divus gabalus paprikas. Malacis!

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru