otrdiena, 2011. gada 18. oktobris

Kristapa kartupeļu pankūkas jebšu kartupeļu pankūkas ar bekonu

Tad nu tā!
Šodien atkal bija ciemos Milēdija. Ļoti labi, jo viņa vismaz uzklausīja manas smagās pārdomas un morāli atbalstīja biešu rīvēšanā. Ja es zinātu, kas mani sagaida(iepriekšējo gadu neatceros), varbūt nemaz nebūtu sākusi. Bet vakar nobriedu, ka es tās bietes pieveikšu. Un vēl bija doma, ka šodien noteikti jāuzcep kartupeļu pankūkas ar bekonu. Jebšu Kristapa kartupeļu pankūkas. Šīs pankūkas pirmo reizi ēdu pie viņa un baigi iegaršojās. Tiesa, viņš izmantoja žāvētu gaļu, bet es izmantoju bekonu. Taču garša bija laba un šīs pankūkas ēd pat Inga, kas kartupeļu pankūkas ciest nevar!
Tad nu pēc sīvā cīniņa ar bietēm metos nākošajā darbā pie kartupeļu pankūku gatavošanas! Atiet jūriņā...

Tātad, mums vajadzēs:
Kartupeļus
bekonu vai žāvētu gaļu
sīpolu
olas
milti
sāls
cukurs
eļļa

Ar daudzumiem ir tā, ka jāskatās cik to ēdāju. Tā kā mēs 5 + vēl divas mutes, jācep lielā bļoda. Tāpēc samizoju apmēram 1 kg. kartupeļu uz to daudzumu izmantoju 200gr. bekona, 3 nelielsu sīpolus, 2 olas, ~1tēj.k. sāls, šķipsna cukurs, ~100gr. miltu(tas vairāk uz aci).

Viss sākas ar kartupeļu mizošanu un sasmalcināšanu. Ir vairākas izvēles iespējas - samalt, sarīvēt, sablenderēt. Es izvēlējos pēdējo.

Kad kartupeļi sablenderēti, ķeramies pie gaļas un sīpoliem. Notīrām sīpolus un smalki, smalki sakapājam. bekonu sagriežam tievās strēmelītēs. var arī kubiciņos, kā pašiem ērtāk. To visu liek uz pannas un apcep līdz sīpoli kļūst zeltaini.



Pēc tam gaļu ar sīpoliem pievienoja kartupeļu masai un kārtīgi samaisām. Pievienojam olas, sāli, cukuru atkal samaisām un visbeidzot miltus. Tos pievienojam, lai mīkla nebūtu baisi šķidra. Ja kartupeļi ir rīvēti skaidiņās, tad miltus var nelikt klāt. un samaisām viendabīgā konsistencē.



Tad  atliek tik cepšanas vaina. Uzkarsē pannu ar eļļu, lej virsū mīklu veidojot pankūkas un cep zeltaini brūnas no abām pusēm.



Servē galdā ar skābu krējumu ai zaļumu mērci. Vai ēd vienkārši tāpat.

Labu apetīti!

1 komentārs:

  1. 1.Malti melnie pipari
    2.Skābs krējums + bik soda
    3.Kartupeļu sula nospiesta vidēji
    4.Cepu cūku taukos
    5.Lieku biezas pankūkas, virsū vāku
    6. Garšīgas sildītas
    Saucam : Mežinieku pankūkas :)

    Māra

    AtbildētDzēst