otrdiena, 2011. gada 4. oktobris

Ķirbja-siera krēmzupa

Man ir besis.... Milzonīgs besis. Nezinu, vai rudens pie vainas, vai kārtējā lazarete mūsmājās, taču jūtos ne savā ādā. Lai arī pirmdiena sākās daudzsološi, pret vakaru šis daudzsolīgums pazuda.
Lai nu kā, bet neskatoties uz vispārējo noskaņu jāgatavo pusdienas. Doma par pagatavošanu uzdzina vēl lielāku besi, jo pēdējā laikā ir pazudusi mana iedvesma. Taču vakar vakarā bija dikti svētīga saruna ar Milēdiju un viņa ieminējās par ķirbja krēmzupu. Vakar kā reiz tiku pie paprāva ķirbja.
Sākumā ķirbja krēmzupa tā kā uzdzina šermuļus. Ķirbim dodu priekšroku tikai vienā veidā - marinētu. Taču zupā?! Bet jo vairāk par to domāju, jo lielāka bija mana pārliecība, ka jāpagatavo.
Ķēros pie recepšu pētīšanas - to gan ir miljoniem, nolēmu, ka paļaušos uz čujs, ņuhs un poņa. Zupai klāt liku gan kartupeli gan burkānu, gan arī divus piemirstus tomātus. Zupa sanāca dievīga un ieteicama tiem, kas nejūtas pārliecināti par savām attiecībām ar ķirbi.

Tātad, mums vajadzēs:
ķirbi
kartupeļus
burkānu
tomātu
sīpolu
ķiploku
saldo krējumu
kausēto sieru
sviestu
garšvielas
bekonu

Ar daudzumiem - katram individuāli. Taču uz normāla izmēra ķirbja šķēles(viss ķirbis bija +/-20kg liels) liku kādus 2 nelielus tomātus, 1 vidēji lielu burkānu, 1 palielu sīpolu, 2 ķiploku daivas, 5-6 nelielus kartupeļus, 200ml saldā krējuma, 1 paciņu Dzintara kausētā siera, sāls - cukurs pēc garšas. Klāt piekošanai - bekons.

ķeramies klāt pie gatavošanas. Sagriežam dārzeņus gabaliņos. Burkānu, kartupeļus un ķirbi. ķirbi iekpriekš iztīrot un nomizojot.


Pēc tam sagriezu sīpolu un tomātu.

Katliņā, kurā gatavos zupu izkausēju sviestu, apmēram 2 ēdamkarotes. Beru klāt sīpolus un tomātus un piespiežu ķiploku, pacepu kādas 3-5minūtes.


Tad pievieno pārējos dārzeņus un pielej apmēram pusotru glāzi ūdens. Pieber sāli un vāra līdz dārzeņi ir mīksti.


Kad dārzeņi ir mīksti, atliek vien blenderēšanas vaina. visu rūpīgi sablenderejot, liekam katlu atpakaļ uz uguns. Pievieno saldo krējumu un kausēto sieru. Karsē līdz siers izkusis. Pagaršo vai pēc garšas ir ok.



Pirms pasniegšanas uz pannas apcepam bekonu un servē galdā ar svaigu maizi un izcepto bekonu.


Lūk, sātīgs paēdiens gatavs. Ģimene novērtēja atzinīgi.

Lai lai garšo.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru