trešdiena, 2011. gada 12. oktobris

Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles

Šodien bija visai rosīga diena. Atbrauca Milēdija, vēlāk pieteicās Inga, tātad pusdienas jāgatavo lielo katlu. Sēdēju un domāju, kā lai visu baru pabaro, jo bez pieciem pieaugušajiem ir arī sešas atvases. Kopā 11 mutes, kas jāpabaro.
Izdomāju, ka sen nav gaļa ēsta. Kā reiz, Prismā vēl lētā cūkgaļa dabonama. Tātad, virziens skaidrs, bet kā pagatavot? Jāgatavo maksimāli vienkārši, lai netraucē klačoties un baudīt šampanieti. Padomāju un izdomāju, ka jāgatavo cepeškrāsnī. Cept veselu? Nēē... labāk šķēlēs. Un pētos internetā iespējamās receptes, uzdūros visnotaļ interesantai receptei. Pārrakstīju un pagatavoju. Galarezultātā no gaļas nebija ne smakas. Atvases noēda pa tīro, arī Milēdija, kurai cūkgaļa neesot cieņā. Vot tā...!

Tātad, mums vajadzēs:
cūkgaļu(man bija nepilni 2kg. kakla karbonādes)
1.5ēd.k. etiķa 9%
1ēd.k. medus
1ēd.k. sinepes
1.ēd.k. sojas mērces
1.ēd.k. majonēzes
1/2 tēj.k. pipari
1-2tēj.k. sāls
1 paliels sīpols
3-4 ķiploku daivas

Gatavošana gaužām vienkārša. Sākumā sagriež gaļu apmēram 1cm biezumā.
Gatavo marinādi. Bļodiņā sajauc 1 ēdamkaroti medus, 1 ēdamkaroti sojas mērces, 1.5 ēdamkaroti etiķa, 1ēdamkaroti majonēzes un 1 ēdamkaroti sinepes. Visu samaisa un pievieno 1-2 tējkarotes sāls un pustējkaroti piparus. Visu kārtīgi samaisa un lej klāt gaļai.







Visu kārtīgi samaisa un ļauj gaļai kādas 2stundas marinēties.
Pēc tam, kad gaļa iemarinējusies, sagriež sīpolu un ķiplokus.

Ņem cepešpannu, ieklāj cepšanai paredzēto maisu un kārto kārtām. Gaļas šķēles - sīpols+ķiploks un atkal gaļas šķēles. Kad viss salikts, abus galus stingri nosaitē un cep 220grādos 1stundu.




Nu lūk, bez lielas piepūles sulīga un garda gaļiņa gatava!

Labu apetīti!

8 komentāri:

  1. nu riktīgi labā gaļa sanāca. Mīksta un garšīga

    AtbildētDzēst
  2. Maisa vieta drikst izmantot foliju?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Protams, ka var. Tik uz cepšanas beigām iesaku attaisīt vaļā foliju, lai gaļas šķēles apbrūninātos :)

      Dzēst
  3. Es cepu 720gr 40 minūtes, Mmm - sanāca ļoti labi, mīksti, sulīgi pāri nekas nepalika :) Vienīgi varbūt medu nākamreiz pieliktu mazāk, jutās mazliet saldums ;)

    AtbildētDzēst
  4. Gribu pagatavot šo gardumu, bet esmu neizpratnē ar to maisu.... Vajag vai nevajag maisā tos caurumus bakstīt?

    AtbildētDzēst
  5. Vai var arī ilgāk paturēt marinade ?

    AtbildētDzēst
  6. Liels paldies par izcili gardo gaļas recepti! Tik sulīga, mutē kūstoša gaļa. Tik labi, ka nekas pāri nepalika.

    Guna

    AtbildētDzēst