svētdiena, 2011. gada 4. septembris

Viltotais zaķis puskažociņā

Šodien dikti jauka diena, saulaina un silta. Žēl tikai, ka  atvases tādas... jau nobriedušas uz rudens slimošanu. Līdz ar to, daudz laika pastaigām veltīt nevarēju. Nācās tik aši aši izmest līkumu ap māju un doties atpakaļ.
Nu ja reiz jāsēž mājās, jāpievēršas virtuvei. Domāts darīts.
Doma bija pagatavot viltoto zaķi kažokā. Tātad, viltotais zaķis no maltās gaļas, kažoks - no Tešla kārtainās mīklas. Viss jau bija labi, taču nedaudz pārrēķinājos ar lielumiem un iegūtais zaķis knapi iegūla manā cepamajā pannā. Kā rezultātā, saspiedās un virsējā mīklas kārta piecepās pie follijas. Nu skāde, nu! Taču nekritu panikā un glābu situāciju kā mācēju. Galarezultātā -  viltotais zaķis puskažokā.
Tātad, mums vajadzēs:
500gr vistas maltā gaļa
500gr jauktā maltā gaļa
2-3 plāksnes kārtainās mīklas
1 paprika
2 nelieli sīpoli
3-4 pusītes saulē kaltēti tomāti
50gr siera
1 ola
garšvielas gaļai
sāls
eļļa
mājas adžika
cukurs
sezama sēklas

Notīra un smalki sakapā sīpolu. Pēc tam papriku un sagriež 3-4 pusītes saulē kaltētus tomātus. Visu liek Pannā un apmēram 5 minūtes pasautē.



Kamēr pannā sautējas sīpoli ar papriku un tomātiem, bļodā sajauc gaļu. Pievieno sāli, cukuru, piparus, garšvielu gaļai un mājas adžiku. Visi daudzumi pēc garšas. Apmēram kā kotlešmašu gatavojot. Visu kārtīgi samaisa.


Pēc tam pievieno pannas saturu gaļai un visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā.


Ņem kārtainās mīklas plāksnes un izvelnē diezgan palielā kvadrātā. Apmēram cepamās pannas lielumā. Uz tās uzmanīgi izklāj gaļu, atstājot malas brīvas.




Uzrīvē virsū sieru un vienu malu nosmērējot ar sakultu olu,  uzmanīgi satin kukulītī, galus kārtīgi noslēdzot.





Un tad liek ar folliju izklātā pannā un uzmanīgi pārsedz vienu follojas kārtu pāri. Taču nepiespiest!!! Man sanāca netīšām piespiest un lūk rezultāts, virsējā kārta piecepās pie follijas.
Liek sakarsētā krāsnī un sākumā cepm 220grādos 15minūtes, pēc tam 200grādos 30 minūtes.

10 minūtes pirms cepšanas beigām, virspusi apsmērē ar sakultu olu un uzkaisa virsū sezama sēkliņas. Tākā man virsējā kārta bija pielipusi pie follijas, apbēru tāpat ar sezama sēkliņām.



Nu lūk, sātīgs viltotais zaķis puskažociņā!

Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. Megjinu pashlaik uztaisiit :)) Doshu veelaak komentaaru :)

    AtbildētDzēst