svētdiena, 2011. gada 4. septembris

Vārīta apcepta kukurūza

Nu re! Kādu laiku atpakaļ biju pagatavojusi savējiem vārītu kukurūzu. Saņēmu daudz vērtīgu padomu, kā vēl gardi pagatavot kukurūzu. Ņēmu vērā un šodien kā reiz izmēģināju. Jo vakar klaiņojot pa piemājas tirdziņu, uzgāju kārdinoša paskata kukurūzas. Domāts darīts!
Tātad, mums vajadzēs:
kukurūza
sāls
ķiploks
sviests

Pagatavošana - vieglāka par vieglu.
Liek katlu ar ūdeni uz uguns un vāra.
Notīra kukurūzu vālītes.


Kad ūdens uzvārījies, liek iekšā vālītes. Sagaida kad sāk vārīties un vāra minūtes 15.

Kad kukurūza uzvārījusies, nokāš. Pannā izkausē sviestu, notīra ķiploku daiviņas, iespiež pannā un liek apcepties kukurūzu, kuru apkaisa ar sāli. Necep ilgi, drīzāk pakarsē kādu minūti no katras puses.






Šādi gatavota kukurūza manam cienītajam garšoja labāk.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru