sestdiena, 2011. gada 17. septembris

Saldais biezpiena sacepums

Vakar pašai negribot sanāca rosība virtuvē.
Braucot šodien ciemos, vajadzēja ciema kukuli. Domāju, ko lai gardu pagatavo, vai tomēr pirkt. Taču nolēmu par labu pašgatavotajam. Domāju, domāju, ko tieši gatavot. Ledusskapī mētājās biezpiens, kas vests no laukiem. Cept biezpienkūku? Tā kā nedaudz apnikusi. Ko tad? Un tad atcerējos, ka tajos pašos laukos ēdu biezpiena sacepumu. Vienkāršs, nedaudz salds un garšīgs. Domāts darīts! Viesi ēda ar gardu muti. Liela piekrišana bērnu vidū.

Tātad, mums vajadzēs:
600gr. biezpiena
~150gr. rozīnes
4 ēd.k. mannas
4 olas
100gr. cukura
nedaudz sviesta
vaniļas esence

Gatavošana tiešām vienkārša un neprasa daudz laika un enerģijas. Sākumā samaļ vai sablenderē biezpienu. Tā kā man no gaļasmašīnas bija pazudis rokturis, tad nu iztiku bez smalkākas saberšanas.
Tad nu es ķēros pie rozīņu uzbriedināšanas. Beru rozīnes bļodā un aplēju ar karstu ūdeni.

Kamēr rozīnes briest, gatavojam masu. 4 olas dzeltenumus ar 100gramiem cukura sakuļ stingrā gogelmogelī. Lej klāt biezpienam un kārtīgi samaisa.


Pēc tam pievieno 4 ēdamkarotes mannas, nedaudz vaniļas esences un uzbriedinātās rozīnes(iepriekš nokāšot). Samaisa.


Saputo olu baltumus un iecilā biezpiena masā.


Veidnē kurā ceps sacepumu, nedaudz ieziež ar sviestu un izkaisa ar mannu. Mannu pavisam nedaudz. Lej masu veidnē un virspusē saliek maz mazītiņas piciņas ar sviestu.

Cep 200 grādos kādas 40minūtes, līdz sacepums kļūst smuki brūns. Servē galdā ar kādu mērci vai ēd tāpat.

Biezpiena sacepums ir stingrs, bet mitrs. Ideāli, ja tiešām pirms tam ir sasmalcināts gaļasmašīnā vai blenderī. Man tā kā tas izpalika, likās nedaudz par graudainu, bet garšu tas nebojā.

Lai labi garšo!

8 komentāri:

  1. Ļoti laba, netrekna receptīte. Garšo lieliski. Tagad regulāri vakaros cepu un nākošā dienā ņemu līdzi uz darbu.

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti gards! Izcepu un uzreiz gandrīz pusi viena pati apēdu! :):):)
    Iesaku izcept!!!

    AtbildētDzēst
  3. m m m cik garšīgs! fantastiski...

    AtbildētDzēst
  4. Perfekta recepte starp visām internetā pieejamajām! Man sanāca tik labi, ka pašai prieks (ha-ha-ha)! Rīt ciemiņi varēs mieloties...Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
  5. Vakar uzcepu. Bija labs! :)

    AtbildētDzēst
  6. sanāca ļoti gardi, paldies par recepti :)

    AtbildētDzēst
  7. Tulīt mēģināšu pagatavot!Izskatās kārdinošs!

    AtbildētDzēst