piektdiena, 2011. gada 16. septembris

Risotto ar papriku un kukurūzu

Šodien tāda skumīga diena.  Arī laiks aiz loga sēro līdzi, tagad tikai pret vakaru, kāds nomaldījies saules stars atspīd. Kā vēstīdams - esmu galā, viss ir labi!
Lai kaut mazliet kliedētu drūmo noskaņojumu, sakārojās risotto.
Ar risotto ir tā, ka populārākie ir jūras velšu vai sēņu. To receptes ir ļoti daudz un dažādas. Taču man negribējās ne vienu, ne otru. Domāju sākumā pagatavot klasisko ar blatvīnu un sieru. Taču ne man mājās baltvīns, ne siers. Tad nu sāku domāt un domāt un domāt, līdz izdomājās, kā būtu ar papriku un saldo kukurūzu? Domāts darīts. Galarezultātā sanāca labs paēdiens. Jaunākā atvase, neskatoties uz vājinieka statusu, noēda ka šņakst vien. Vai to tā godpilni varētu nosaukt par risotto, nezinu. Spriediet paši!

Tātad, mums vajadzēs:
1,5 gl. rīsu
1 paliela paprika
1 bundžiņa konservētās kukurūzas
100gr. sviesta
2 vidēji lieli sīpoli
500ml vistas buljona
sāls

Nezinu vai daru pareizi, taču pirms gatavošanas rīsus noskaloju no liekās cietes un ļauju nožūt.

Kamēr rīsi žūst. Uzvāru vistas buljonu. Tā kā man bija jau gatavs - sasaldēts, tad kārtīgi uzkarsēju līdz viršanas temperatūrai. Taču ja nav gatava vistas buljona, to tad būs jāuzvāra.
Smalki sagriež sīpolu. Pēc tam sagriež papriku.

Pannā liek kausēties sviestu. ber klāt sīpolus ar papriku un kādas 5 minūtes apcep. Līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pēc tam pieber klāt rīsus un uz vidēji lielas uguns maisot karsē līdz viss šķidrums uzsūcies un rīsi sāk kļūt caurspīdīgi.




Kad rīsi kļuvuši caurspīdīgi pielej vienu vai pusotru kausiņu karstā vistas buljona. Un atkal maisot karsē, līdz viss šķidrums uzsūcies. Tā to atkārto līdz rīsi pēc garšas tādi pusmīksti. Liekas, ka vēl 5-7minūtītes un būs baigi labi.

Kad rīsi ir pusmīksti, un katliņā palicis kādi 2-3kausiņi vistas buljona, tad pievienojam kukurūzu, nedaudz nolejot šķidrumu. Bet ne visu! Iemaisa rīsos un turpina karsēt, pievienojot klāt buljonu. Karsē līdz rīsi ir gatavi. Tiem jābūt mīkstiem, bet iekšā jābūt stingram. Tādam mazam kraukšķim. Pagaršo vai pēc garšas ok. Ja vajag pievieno sāli un gatavs.




Nu lūk, risotto gatavs. Man patīk, ka pasāļie rīsi kontrastē ar saldo kukurūzu un paprika piedod vieglu kraukšķīgumu.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru