ceturtdiena, 2011. gada 29. septembris

Pildīts vistas stilbiņš ar kariju un persikiem

Slinkum slinkum laid mani vaļā!
Jā, šitas tagad man iemīļots skaitāmpantiņš. Man ir piemeties tāds slinkums - TĀDS slinkums, ka bail. Man tāda nelaba aizdoma, ka manas ģimenes ēdienkartē visai bieži figurē makaroni ar sieru un tomātu mērci. Paldies dievam, šie nav pieteikuši badastreiku, kamēr māte cīnās ar savu slinkumu. Taču no tiesas, gribēdams nespēju sevi piespiest radoši izpausties virtuves lietās. Kas noticis, nemaz nezinu. Šodien, manu ģimeni no kārtējiem makaroniem glāba vien tas, ka tie bija izbeigušies, mājās nekas cits fiksi pagatavojams nebija, kā arī viesos nebija paredzēts doties. Tad nu vilku vien vistu stilbus laukā no saldētavas un gatavoju šodien pusdienas!
Ģimene bija svētlaimē. Ceru, ka slinkums atlaidīsies, rīt brauksim ciemos pie vīramātes, atkal nebūs jādomā par pusdienām!

Tātad, mums vajadzēs:
vistu stilbus (ar visu cisku un kāju)
konservētus persikus
ķiplokus
kariju
melnos piparus
sāli

Par daudzumiem - man bija 5 lielie stilbi, tad uz šo daudzumu izmantoju 2 ķiploku daivas, nepilnu tējkaroti sāli, pustējkaroti karija un melnos piparus, kādas 3 pusītes konservēto persiku.

Sākumā sākas atkaulošanas/atādošanas darbi. Ņemam vistas stilbu un no vienas malas velkam nost ādu, uzmanīgi, stingrākās vietās piepalīdzot ar asu nazi.

Pie stilba skrimšļa uzmanīgi pārcērtam kaulu pušu. Novilkto ādu izgriež uz "pareizo" pusi.

Pēc tam gaļu atdala no kauliem un sagriež smalkāk.

Kad tas izdarīts - visi stilbi atādoti un gaļa sagriezta, pievienojam sāli, piparus, kariju. Piespiežam ķiploku.


Pievienojam sagrieztus persikus un visu kārtīgi samaisām.

Nu atliek tik pildīšanas vaina. Ņemam pa vienai vistas ādai un pildām ar gaļas-persiku maisījumu. Akurāti, rūpīgi sapildām, un ādu nostiprinām ar zobu bakstāmajiem kociņiem. Var arī izmantot adatu, diegu un sašūt krustdūrienā. Jebkurā gadījumā, saspraužot vistas ādu, veidojam pēc iespējas lielāku kabatiņu, lai var salikt vairāk pildījuma.


Kārto cepešpannā ar locījuma vietām uz leju. Pārkaisa ar nedaudz sāli, pipariem un cep 220grādos minūtes 40-50.




Servē galdā ar dārzeņu salātiem vai citām piedevām.

Ja neskaita nelielo čakarēšanos pie atādošanas, vakariņas pagatavojas diezgan ātri un garšīgi.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru