piektdiena, 2011. gada 9. septembris

Pildīti pipari

Šodien ir piektdiena! Jēēē, darba cilvēki var uzgavilēt. Mājsaimniecēm nekas daudz nemainās. Taču šīs pēdējās divas dienas esmu cēlusies ap 7 no rīta, kas priekš manis ir neierasti agri. Bet esmu pārsteidzoši labi izturējusi. Visvairāk žēl ir mazāko bērnu, kas jāmodina uz bērnudārzu. Mana nabaga mazā pūcīte. Kamēr pamostās, sirds jau plīst aiz žēluma.
Nekas, rīt varēs čučēt, kamēr vecāki dosies visai romantiskā braucienā - uz kartupeļu talku. Būs mums ar cienīto divatā pavadīts laiciņš. Nē, nu labi. Divatā noteikti nebūsim, bet nu sava romantika jau tur noteikti būs. Tai tālajā, lielajā kartupeļu vagā. Ja vēl kāds maišelis kartupeļu piesolīts, kā nu neizmantosi šādu izdevību!
Tad nu rīt un parīt mazo mošķīšu banda dzīvosies ar omi. Un lai omei nebūtu daudz jāiespringst par pusdienu gatavošanu, pagatavoju pildītos piparus.

Tātad, mums vajadzēs:
Pipari
maltā gaļa
žāvēta gaļa
sīpoli
rīsi
ķiploks
garšvielas
saldais krējums

Ar daudzumiem ir tā, ka man bija 5 vidēji lieli pipari. Tad nu priekš to piepildīšanas ņēmu apmēram 300gr. maltās gaļas, 1/3 daļu glāzes rīsu, 2-3 žāvētas gaļas šķēles. Vienu palielu sīpolu, 1 ķiploku daivu un garšvielas. Kā arī 250ml saldā krējuma.

Sākumā liek vārīties rīsus. Vāra, bet ne līdz pilnai gatavībai. Pēc tam nokāš un ļauj atdzist.

Pēc tam sagriež kubiciņos kādas 2-3 žāvētas gaļas šķēles un smalki sakapā sīpolu. Liek uz sakarsētas pannas un apcep kādas 5 minūtes. Atdzesē.



Kad rīsi un žāvētā gaļa ar sīpoliem atdzisusi jaucam kopā ar malto gaļu. Pievienojam sāli, piparus, ķiploku un kārtīgi samīcam viendabīgā masā.


Ķeramies klāt pipariem. Nogriežam resnāko galu, tur kur kāts un iztīram no sēklām.

Tagad atliek vien pildīšanas vaina. Katru piparu kārtīgi piepildam ar malto gaļu. Kārtojam cepamtraukā, pārlejam pāri ar saldo krējumu, pārkaisam ar kaltētiem vai svaigiem zaļumiem un liekam cepties cepeškrāsnī. Cep apmēram 40-50minūtes 200grādos!





Servē galdā ar rīsiem, kartupeļiem vai ēd tāpat. Kā nu sagribas. Man gan nogaršot nesanāks, taču no pārpalikušās gaļas izceptās kotletes bija gardas!


Lai labi garšo

1 komentārs:

  1. a vēl baigi garšīgi ir ar Rikotas sieru, to pikucīšos uzliekot virsū, bet tad tikai papiri jāgriež uz pusēm un tie jāpilda kā laiviņas :)

    AtbildētDzēst