trešdiena, 2011. gada 14. septembris

Cepta pikša

Man ir pazudusi iedvesma. Kur gan tā palikusi, nav ne jausmas. Gan jau tā atkāpjoties deva vietu besim, kas atnāca līdz ar jaunākas atvases slimošanu. Vīrusi, esiet sveicināti!!
Taču, pirms tā sērga par mums atcerējās, baudīju divas dienas romantikas ar savu cienīto. Tikai es un viņš un kartupeļi...kartupeļi...kartupeļi. Jā, jā, bijām kartupeļu talkā un pelnījām ziemai kartupeļus. Kā es pēc tam jutos, labāk neprasiet! Mugura tik tagad sāk atkopties, taču morālais gandarījums ir liels.
Tā nu sanāca, ka nebija laika gatavot ēst, tagad nemaz negribas neko gatavot. ka tik fiksi, fiksi kaut ko sameistarot un miers mājā.
Šodien ledusskapis izēst, jāķeras pie gatavošanas. Tā kā gaidīju jaunākas atvases dakteri, negribēju iespringt uz pusdienu gatavošanu. Izvilku no saldētavas zivi un miers mājā. Būs šovakar klasika -  cepta zivs, kartupeļi, krējuma mērce un biešu salāti. Āmen!

Tātad, mums vajadzēs:
svaiga pikša (zivs)
sāls
eļļa
milti

Pagatavošana gaužām vienkārša, kā jau jebkurai zivij. Es gan dodu priekšroku mencai, bet tā kā iepirkās pikša, cepu vien augšā.
Sākumā ar asu nazi rūpīgi notīrām sānus. No astes uz zivs resnāko galu.

Pēc tam nogriežam visas spuras.

Noskalojam zem auksta tekoša ūdens un sagriežam gabalos.

Sagrieztos gabalus liekam bļodā, apkaisām ar nepilnu tējkaroti sāli, samaisām un ļaujam ievilkties kādas 15 minūtes.

Pēc 15 minūtēm, uzkarsējam pannu ar nedaudz ielietu eļļu. Miltus izberam uz kāda šķīvja. Ņemam pa vienam zivs gabalam, apvārtām miltos un liekam uz pannas cepties.



Cep no abām pusēm līdz zeltainam brūnumam. Pēc tam servē galdā ar ko vien sirds kāro.


Nu lūk, cepta pikša gatava. Mūsmājās garšoja un nākamreiz šai zivij vienaldzīgi garām neiešu.

P.S. zinu zinu, nekādu ameriku neatklāju un varēju jau pacensties ko interesantāku pagatavot. Bet es jau minēju, ka pazudusi iedvesma. Cerams drīz tā atgriezīsies un tad tik sāksies!!


Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru