ceturtdiena, 2011. gada 8. septembris

Biezpiena kūka ar banāniem

Šodien mūsmājās nelieli svētki. Jaunākā atvase uzsāka bērnudārza gaitas. Ak, kā laiks skrien, jo liekas, ka tikko piedzimusi. Bet nu jau iet bērnudārzā.
Izmantoju brīvo laiku un aizstaigāju līdz jaunatvērtajam veikalam. Doma bija, ka neko nepirkšu! Kā tad, neko. Protams, ka vilkos mājās ar smagu maisu. Taču vismaz varu likt roku uz sirds un teikt, ka neko nevajadzīgu nenopirku. Viss mājai, pašu punčiem.
Nolēmu savējos palutināt un uzcept kūku. Brīvdienās bija ienācies lauku biezpiens, šodien uz akciju iepirkās banāni. Ilgi jau nebija jādomā. Biezpiena kūka ar banāniem.

Tātad, mums vajadzēs:
400gr. miltu
200gr. sviesta
300gr. cukura
4 olas
500gr. biezpena
250ml saldā krējuma
2-3 banāni
2 tēj.k. cepamā pulvera
vaniļa
šķipsna sāls

Pagatavošana vienkārša un neaizņem daudz laika. Par pamatu ņēmu bezgalgardās biezpienkūkas recepti.
Tātad, sagatavojam drupčas - miltus, sviestu(istabas temperatūrā) un 150gr. cukuru, 2 tējkarotes cepamā pulvera samīcīt līdz veidojas drupačas.

Pēc tam gatavo pildījumu. Biezpienu ar 4 olu dzeltenumiem un 150gramiem cukura kārtīgi samīca.

Tad saputo stingrās putās olu baltumus. Un saputo saldo krējumu. Saputoto saldo krējumu pievieno biezpiena masai. Piepilina dažas piles vaniļas esences un kārtīgi samaisa.



Saputoto olu baltumu iecilā biezpiena masā.

Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un ber apmēram 2/3 no pagatavoto drupaču daudzuma. Pēc tam kārto virsū biezpiena masu.


Tad virspusē kārto ripiņās sagrieztus banānus. Es banānus nedaudz piespiedu, lai iegrimst beizpiena masā. Un tad uzber virsū atlikušās drupačas.


Cep 200grādos kādas 45minūtes. Atdzesē un servē galdā!


Mmm, banānu vietā var izmantot arī ābolus vai citus augļus. Var banānus negriezt ripiņās, bet sagriezt gabaliņos un sajaukt ar biezpiena masu. Brīvs fantāziju lidojums!

Labu apetīti

2 komentāri:

  1. Ar šīs kūkas cepšanu kļuvu par kūku meistaru saviem mājiniekiem. Izdevās garda. Paldies par padomiem!

    AtbildētDzēst
  2. Kāds ir veidnes diametrs?

    AtbildētDzēst