trešdiena, 2011. gada 3. augusts

Sviestu pupiņu lečo

Vakar vakarā atkal cīnoties ar to savu sasodīto melanholiju, nolēmu nedaudz paniekoties ar textilkrāsu. Galarezultātā divi krekliņi piedzīvoja otro elpu un mana oma uzlabojās. Tiesa uz nelielu brīdi, bet tomēr uzlabojās. Savā veidā āķis lūpā un gribu izmēģināt aizvien jaunas un jaunas idejas sakarā ar tekstilkrāsām. Kad izdosies, kas to lai zin. Bet doma ir!
Paralēli vakardienas rokdarbiem, prāts aktīvi domāja, ko gatavot pusdienās. Pēc divu dienu dzīvošanās pa laukiem, tiku pie paprāva maišeļa ar sviesta pupiņām. Ir tā, ka es baigi par tām nefanoju, taču ēst varu. Vīrs ēd labprāt, bet lūk tās atvases... tās atvases gan ir īstas ņergas. Vecākais bērns ēd un skurinās, jaunākie atvirza malā. Tad nu bija jāizdomā viltīgs plāns, kā šīs sviesta pupiņas realizēt. Iepriekšējo reizi gatavojot sautējumu, biju pielikusi sviesta pupiņas, un tās noēda acis nepamirkšķinot. Tad nu doma skaidra, jātaisa kaut kur sautējumā. Tad nu šodien ķīmiķoju  augšā, ko lepni nodēvēju par sviesta pupiņu lečo! Bija gardi.
Tātad, mums vajadzēs:
nepilnu 1kg sviesta pupiņu
4 vidēji lielas paprikas
3 vidēji lieli tomāti
5 nelieli burkāni
1 neliels cukīnī
2 sīpoli
5 ķiploku daiviņas
100gr sviests
1/3 asā pipara
200gr žācētu desiņu(var iztikt bez)
kaltēti zaļumi
sāls
cukurs

Sautējums vienkārš un gards. Sākumā nomazgā un sagriež sviesta pupiņas. Pēc tam notīra un sagriež sīpolus ar ķiplokiem. Kā arī sagriež apmēram 1/3 daļu no asā pipara.



Katlā liek 100gr. sviesta, pieber klāt sīpolus, ķiplokus un aso piparu. Viegli apcep, kamēr izkūst sviests un tad ber klāt sveista pupiņas.




Pēc tam notīra un sagriež ripiņās burkānu un pievieno katla saturam. Tieši tāpat dara ar papriku - sagriež un katlā iekšā.  Pēc tam seko cukīnī un visbeidzot tomāts. Samaisa un sautē minūtes 10.





Kad pievienotie dārzeņi sāk atdot savu sulu, pievieno sāli, cukuru un kaltētos zaļumus. Viss pēc garšas. Un turpina sautēt kādas minūtes 15. Tikmēr sagriež ripiņās žāvēto desu.



Pēc tam pievieno žāvēto desu un karsē līdz desa atdevusi savu smaržu un garšu. Akurāt kādas nepilnas 10 minūtes. Tad griež uguni nost un servē galdā ar vārītiem rīsiem. Protams, ieteicams, pirms tam pagaršot vai ar sālscukurs ir kārtībā.



Mmm... bērni noēda, nesmādēja. Tagad zināšu, ka varu šo virumu gatavot biežāk. Protams, var desu nelikt, bet atstāt tikai dārzeņus. Taču es desu liku vairāk dēļ bērniem.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru