svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Mango saldējums

Vakar biju viesos pie Absolūts ēd un ēdu fantastiski gardu ķirbju kūku . Mmm, garšoja fantastiski. Bet vēl... man tikās gods nogaršot arī habanero želeju . Bija vēl daudz dažādu gardumu, taču kaut kā nespēju atrast viņas blogā. Pie tam, šie gardumi atceļoja arī uz manu māju. Būtu vairāk pieteikušies viesos, arī tiktu pa gardumam, taču paši vainīgi. Man tikās vairāk.
Vakarā atbraucot mājās, domāju, ka vajadzētu atkal pagatvot kādu saldējumu. Ne jau aiz lielās gatavošanas kāres, bet gan vairāk aiz ieraduma. Manējie pieraduši, ka saldētavā vienmēr atrodams saldējums. Ja godīgi, es pati arī. Taču nu jau dažas dienas saldētava bija tukša. Vajadzēja ko uzmeistarot. Prasu cienītajam, vai ir kādas vēlmes? Jā, gribot mango saldējumu. Nu labi, ja grib, tad grib. Es par mango nefanoju, tapēc gatavoju mango saldējumu uz plombīra bāzes. Zinu, ka daudzi gatavo mango sorbertus, bet nu mani šie sorberti neuzrunā. Tad nu lūk... mango saldējums.

Tātad, mums vajadzēs:
600ml saldā krējuma
5 olas
100gr. cukura
2 gatavi mango

Gatavošana, kā jau plombīram.Pa bļodiņām sadala, saldo krējumu un olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

Olu dzletenumiem pievieno 100gramus cukura un sakuļ kārtīgā gogelmogelī.

Sakuļ saldo krējumu.


 Pēc tam nomizo un sagriež mango. Pareizāk sakot atdala no kaula. Ķēpa baigā, tapēc bildes nav. Taču sagriezto mīkstumu liekam iekšā blenderī un sablenderējam.

Visbeidzot stingrās putās sakūl olu baltumus.

Tagad atliek tik jaukšanas vaina. Sākumā pie saldā krējuma pievieno sakultos olu dzeltenumus, samaisa. Tad pievieno sablenderēto mango, samaisa un visbeidzot iemaisa sakultos olu baltumus. Lej saldēšanai domātajā traukā un liek saldētavā iekšā. Pirmās 2-3h ik pa 30minūtēm apmaisa un tad ļauj masai sasalt.






Nu lūk, mango saldējums gatavs. Bija labs. Ja grib saldāku, tad var likt vairāk cukuru. Man tākā negribējās baigi saldo, tad ar 100gramiem cukura ir baigi labi. Nav saldi.

Lai labi garšo!


2 komentāri:

  1. Gadījumā nebijā vienā dienā ciemos pie Absolūts ēd? Es ar tiku pie ķirbju kūkas u.c. gardumiem.

    AtbildētDzēst
  2. Aggie, es jau esmu cepusi 3 ķirbju kūkas. :)

    Prieks, ka garšoja. Un jā, Tu esi tikusi pie lietām, kuru receptes pagaidām mans firmas noslēpums ;)

    AtbildētDzēst