pirmdiena, 2011. gada 8. augusts

Asais vistas sautējums ar dārzeņiem un rīsiem

Trīs dienas sabijām svaigā gaisā. Vīram bija darba vietas organizēti sporta svētki. Nu ko, sportojām! Labi, cienītais sportoja, es ar bērniem izklaidējos un baudīju jauko ainavu. Tā dzīvojāmies no piektdienas vakara līdz svētdienas rītam. Kad nolēmām braukt uz Alūksni. Kā jau zināms, augusta pirmajā svētdienā ir kapu svētki. Tad nu braucām uz kapu svētkiem, kur mūs sagaidīja mans tētis un māsa, kuru bija atbraukuši ciemos pie attālajiem radiem. Izpeldējāmies Alūksnes ezerā, iedzērām nedaudz viskiju (es dzēru, cienītajam tika kafija) un uzēdām vēžus. Svētku sajūta nenoliedzami. Tik šodien pamodos ar savu labo draugu - besi. Nu kur var šitā nobesīties? Saucu Milēdiju palīgā, ar šampi besi slīcināt. Taču maita dzīvelīgs. Nenoslīka. Ceru, ka rīt būs jau labāk.
Pa vidu slīcināšanai, bija jāpagatavo pusdienas. Jo iecerētās pusdienas šodien izgāzās izlietnē. Ak, neprasiet, kapēc tā. Vienkārši notizlojos. Tad atklājās, ka iecerētie dārzeņi sākuši bojāties un vēl dažas lietas. Un kā lai cilvēks pēc tam saņemas un pagatavo pusdienas??? Ideju absolūta nulle. Nu neko, sametu visu katlā, kas vien bija lietojams un gala rezultātā izrādijās visai ēdams pasāciens ugunsrijējiem. Pat Milēdija atzina par labu esam, lai arī neēd kukurūzu!
Tātad, mums vajadzēs:
1 vesela vista
1 neliels kabacis
1 neliels cukīnī
1 paliels sīpols
1 bundžiņa konservētas kukurūzas
5-6 nelieli burkāni
5-6 nelieli tomāti
1/3 var nedaudz vairāk asā pipara
3-4 nelielas paprikas
3-4 ķiploku daivas
2 glāzes rīsu
sāls
cukurs
pipari
zaļumi
eļļa

Nu ko, malks šampanieša un ķeramies klāt pie gatavošanas.
Sākumā sadalam vistu lielākos un mazākos gabalos. Apkaisam ar sāli un pipariem. Kārtīgi samaisam.
Katlā, kurā gatavos sautējumu, ielejam nedaudz eļļu. Uzkarsējam un liekam iekšā apcepties vistu. Kamēr vista cepās, sagriež apmēram 1/3 daļu asā pipara, sīpolu. Ber katlā, piespiež ķiplokus un samaisa.



Kamēr vista cepās, notīram un sagriežam burkānus, papriku un kabaci ar cukīnī. Visu ber katlā un beigās pievieno sagrieztus tomātus un konservēto papriku.







Pasautē līdz izdalās lielākā daļa šķidruma. Tad pievieno divas glāzes ar rīsiem. Kuri iepriekš noskaloti. Izlīdzina, uzliek vāku un ļauj rīsiem piebriest. Kad tie piebrieduši, samiasa, pielej vēl nedaudz ūdeni un karsē līdz rīsi gandrīz mīksti. Pēc tam nogriež uguni un ļauj rīsiem zem vāka pasautēties. Pēc tam noņem provi, vai pēc garšas sāls un cukurs pietiek.






Nu lūk. Sātīgs un gards paēdiens. Laiku daudz neprasa, enerģiju ne tik. Ceru, ka man tas besis atkāpsies. Rīt plānā iet bērnam skolā klases logus mazgāt... a varbūt aizparīt...

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru