trešdiena, 2011. gada 13. jūlijs

Vistas gaļas strogonovs

Mēģinu atkal ieiet ritmā, tik tiešām mēģinu. Laiks aiz loga nebija tas saulainākais, tapēc doma par laiskošanos pludmalē bija jāatmet. Iekarojām Dzintaru Mežaparku. Taču tavu skādi, kad jābrauc mājās, sāk spīdēt saulīte. Nu neko darīt. Jābrauc vien mājās un jāgatavo pusdienas.
Tākā mājās nebijām 9 dienas, tad protams ir ļoti grūti orientēties ledusskapja saturā. Kas ir un kas nav. Ome atstājusi daudz un dažādus ēdienus, taču pa drusciņai. Visai ģimenei nepietiek. Tad nu piemetot vidējo aritmētisko nolemju pagatavot vistas strogonovu. Vismaz es to tā nosaucu.
Tātad, mums vajadzēs:
4 gab. vistas filejas
2 sīpoli
1 vidējs burkāns
1 tomāts
ķiploks(pēc ieskatiem)
100gr. sviesta
2 ēd.k. tomātu pastas
sāls
pipari
garšviela vistas gaļai

Sākumā sagatvo gaļu. Vistas fileju sagriež smalkās strēmelītēs. Pievieno nedaudz vistas garšvielu(man bija no Polijas vesta). Sablenderē tomātu ar ķiplokiem. Tākā mums garšo ķiploks, liku 4 daiviņas, bet var arī mazāk. Sablenderēto masu leju klāt vistai, pieberu sāli, piparu un samaisu.



Kamēr vista marinējas, notīra 2 sīpolus un vienu burkānu. Sīpolus sagriež, bet burkānu uz sarīvē smalkās skaidiņās.



Katliņā izkausē 100gramus sviesta un liek sīpolus ar burkāniem apcepties. Apcepu kādas minūtes 5-7. Kad sīpoli sāk kļūt mīksti, pievienoju 2 ēdamkarotes tomātu pastas un kārtīgi samaisu. Ļauju kādu minūti pakarsēties un tad pievienoju vistu.




Ik pa brīdim apmaisot, karsēju līdz vistas fileja kļūst gaiša. Tad pievienoju saldo krējumu un uz lēnas uguns karsēju kādas 10-15 minūtes. Pēc tam pagaršoju, vai pēc garšas ir ok. un servēju galdā!




Nu lūk! Ģimenei garšoja. Ceru, ka raksturs būs gana stingrs un vēlāk nelīdīšu pie katliņa našķēties.

Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. Paldies par recepti, ļoti garšīga mērce! Es strogonovu līdz šim ar skābiem gurķiem taisīju, bet ar tomātu, ķiplokiem, tomātu pastu...mmmm... super!

    AtbildētDzēst