piektdiena, 2011. gada 29. jūlijs

Vista mājas adžikā

Šodien tāda lietaina diena. Tāda atbilstoši manam garastāvoklim. Nez kas par melanholiju uznāksi, taču jau kuro dienu pa māju klīstu kā rēgs un esmu gatav apraudāties par jebkuru sīkumu. Patīkamu vai ne tik tīkamu. Kaut vai vakara. Sanāca pabūt Ventspilī un izbraukt ar mazbānīti. Kamēr vīrs samenedžēja auto, tikmēr bērni Kalna stacijā draiskojās pa lietu un  zem stacijas lietusūdeņu notekas, kur viņiem bija iedomāta duša. Un es stāvu tur tāda un jūtu, ka acis sāk lēnām slapjas palikt.
Šodien atkal, ejot uz veikalu, atceļā mūs sagaida lietus. Nu neko, citiem bija slapjo Tkreklu šovs, jo neskatoties uz lietu, nācām mājās. Visas peļķes bija izlēkātas, izbradātas un man atkal acis slapjas paliek. Kaut kas ar mani ne tā... Tikai kas?
Tādā domīgā noskaņojumā gatavoju pusdienas. Saldētavā mētājās vistu šķiņķīši. Sākumā domāju par vienkāršu izšmorēšanu krējuma mērcē, taču tad palūkojot dārzeņu grozā, atradās tomāti, kas noteikti bija jāizlieto šodien. īss pārdomu brīdis un ķēros gatavot vienkāršu ēdienu. Nosaucu to par mājas adžiku.
Tātad, mums vajadzēs:
Vistas šķiņķīši
2 vidēji tomāti
1 vidīji liels sīpols
5-6 ķiploku daivas
2 tēj.k. tomātu pastas
6 tēj.k. adžikas
200ml saldā krējuma
sāls
pipari

Gatavošana pagalam vienkārša un neaizņem daudz laika. Mājas adžikas pamatā, vismaz to, ko gatavo mana mamma, ir tomāti, ķiploki, sāls un pipari. Es biezumam pieliku klāt sīpolu. Tad nu sākumā sagatavo šo ātro variantu.
Sablenderē tomātus ar sīpolu un ķiplokiem. Iegūto masu leju virsū vistas šķiņķīšiem.




Pēc tam pievienoju 2 tējakrotes tomātu pastas, melnos piparus un sāli. Visu kārtīgi samaisu. Daļu iegūtās mērces lieku cepamtraukā, tad ielieku vistu un pāri pārleju ar atlikušo mērci.




Pēc tam pieleju saldo krējumu, nedaudz apmaisu un lieku cepeškrāsnī, apmēram 220grādos uz kādu stundiņu cepties.



Apmēram 10 minūtes pirms cepšanās beigām, izņemu vistu laukā un apsmērēju ar mājas adžiku. Un atlieku atpakaļ cepties.



Nu lūk, vista gatava! Servē galdā ar ko vien sirds kāro.

Lai labi garšo!

3 komentāri:

  1. Nav ģimenes pieaugums gaidāms :)) par recepti - vai mājas adžikas recepte ir?

    AtbildētDzēst
  2. par to pašu iedomājos:)
    Par recepti Pladies!

    AtbildētDzēst
  3. Ne, ne... ģimenes pieaugums pilnīgi noteikti nav gaidāms :) Par mājas adžiku. Noprecizēšu recepti no mammas, un tad nopublicēšu!

    AtbildētDzēst