trešdiena, 2011. gada 20. jūlijs

Melleņu saldējums

Esmu nedaudz viegli iereibusi. Neprasiet no kā! Bet nu šodien cēlu galdā melleņu saldējumu.
Ir tā, ka esmu sēņošanas mīļotājs. Man nekad nav paticies ogot. Taču aizbraucot uz lielajiem mežiem, sēnes nevienas. Nekas cits neatliek, kā lasīt ogas. Nu ko, dibens gaisā, galva lejā un lasu mellenes. Sēņu grozs līdz pusei, kad jau raibs gar acīm, mugura un spranda stīva. Pie vella to lasīšanu - gan jau pietiks.
Tā arī bija. Lai arī grozs mazs, un knapi līdz pusei, pietika gan noēsties ar pienu, gan sasaldēt un vēl saldējumam atlikās.
Ar melleņu saldējumu man īpašas attiecības. Pamatskolā mācījos centrā. Un bija tāds mazs pagrabiņš uz Stabu ielas, kur tirgojās melleņu saldējums. Vienmēr, kad bija nauda, iegriezos tajā pagrabiņā un nopriku to sasaldēto brīnumu. Mmmm, cik gards toreiz likās.
Tad nu tagad mēģināju to pagatavot atkal. Lai arī, tas nebija tik gaišs kā toreiz, tomēr garša - īsta mellene. Mmmm... sanāca labs un viegls.
Tātad, mums vajadzēs:
5 olas
500ml saldā krējuma
100gr cukura
300-400gr melleņu

Gatavojam saldējuma masu.
Olu dzeltenumus atdalam no baltuma. Dzeltenumiem pieberam 50 gramus cukura un sakuļam gogelmogelī.


Ielejam bļodā 500ml saldā krējuma, pieberam atlikušos 50gr. cukura un kārtīgi sakuļam.



Tieši tāpat sakuļam olu baltumus. Stingrās putās.


Pēc tam, saldajā krējumā ielejam olu dzeltenumus un kārtīgi samaisam.


Sablenderējam mellenes. Es iebēru blendera traukā pilnu, apmēram 400ml. Cik tas ir gramos, nav ne jausmas. Un sablenderēju.

Tad saldējuma masu lēju saldēšanas traukā. Pievienoju sablenderētās mellenes un sakultos olu baltumus. Visu kārtīgi samaisīju un liku saldētavā. Pirmās 2-3h ik pa 30min apmaisīju un ļāvu sasalt.







Protams, var neļaut sasalt. bet gan kārtīgi atdzesēt masu un ēst tāpat. Taču saldējums sanāca viegls, ne pārāk salds un gards.

Labu apetīti!

1 komentārs:

  1. Paldies par recepti! Neeeeeenormāli garšīgs, mēs visa ģimene sajūsmā!

    AtbildētDzēst