svētdiena, 2011. gada 17. jūlijs

Kabaču lečo ziemai

Otrais mans šodienas šedervs ir kabaču lečo. Sagatavo gan ziemai, gan atstāju arī rītdien pusdienām. Pagatvošana gaužām vienkārša un gards rezultāts. Ar šo tad arī sāku savu cienīto radināt pie kabačiem. Pirms tam viņš tādus neēda vispār. Taču tagad ēd šo kabaču lečo, ka šņakst vien. Protams, naivi cerēt, ka ēdīs kabaču pankūkas vai vienkārši izceptu kabaci, bet vismaz prieks, ka šādi ēd.
Tātad, mums vajadzēs:
Sīpolu
ķiploku
kabaci
papriku
burkānus
tomātus
sāli
cukuru
tomātu mērci
ķimenes
eļļu

Par daudzumie, atkal- katram individuāli. Šoreiz nepateikšu cik svēra tas kabacis, cik daudz tomātu, burkānu utt. Visu lieku pēc izjūtām, cik nu daudz gribās konkrēto dārzeni.
Sākumā sakapā sīpolu un ķiploku. Ielej katlā apmēram pusglāzi eļļās un liek karsēties. Pievieno sagrieztos sīpolus ar ķiplokiem un uz lēnas uguns karsē.


Kamēr sīpoli ar ķiplokiem vieglām cepams, nomizojam un kubiziņos sagriežam kabaci. Sarīvējam burkānus un beram katlā iekšā.



Pēc tam sagriežam papriku un tomātus un pievienojam katla saturam. Visam ļaujam uz lēnas liesmas gatavoties minūtes 20.



Kamēr lečo sautējas, tikmēr var sagatvot burkas, ja domā uzglābāt ilgākam laikam.

Apmēram pēc minūtēm 20 paskatamies cik tālu ir lečo gatavība. Pievienojam sāli, cukuru, šķipsnu ķimenes, kaltētos zaļumus un dažas ēdamkarotes tomātu mērces un kārtīgi samaisam. Pēc tam karsējam, līdz lečo gatavs - kabači un paprika mīksti.



Karstu pildam burkās, vāku cieši aizskrūvējam un ar vāku uz leju ļaujam atdzesēties. Pēc tam novietojam ledusskapī vai citā aukstumkambarī, glabāšanai.

Gards ar rīsiem. Parasti piecepju kādu medniekdesu klāt. Bet var ēst arī aukstu.
Lai labi garšo!

9 komentāri:

  1. Fantastika, mana sieviņa sekoja norādījumiem un rezultāts ir pat ļoti gards. Žēl tik, ka līdz ziemai var neaizvilkt. :D

    AtbildētDzēst
  2. Kapēc līdz ziemai neiztur? Tik garšīgs ,vai vienkārši neuzglabājas?

    AtbildētDzēst
  3. jo visu aatri appeed :D

    AtbildētDzēst
  4. Vai ar tomātu pastu nevis mērci arī ziemai stāvētu?

    AtbildētDzēst
  5. Apmēram kādi daudzumi ir katrai sastāvdaļai?

    AtbildētDzēst
  6. Vai etiķi nevajag pievienot?

    AtbildētDzēst
  7. Kādu tomātu mērci vai pastu ņemt ? % ?

    AtbildētDzēst