trešdiena, 2011. gada 13. jūlijs

Griljāžas saldējums

Nu ko, atpakaļ realitātē. Vakar visu dienu nevarēju saprast, kas notiek, kur notiek un kapēc vispār notiek. Turpretī manam cienītajam bija enerģijas uzplūds. Izpucēja māju, ka spīd un laistās un visu vakaru nebeidza skandēt, kāds viņš malacīt's. Tad nu lai palutinātu nolēmu pagatavot saldējumu.
Kad biju Ungārijā ēdu nenormāli gardu meloņu saldējumu. Krāsa, smarža, garša...mmm. Ar saldētiem meloņu gabaliņiem, kraukšķīgā vafelē.
Taču Latvijā neriskētu gatavot meloņu saldējumu no veikalā nopērkamajām melonēm, tapēc nolēmu par labu griljāžas saldējumam. Domāts darīts, saldējums sanāca labs. Nav meloņu. bet gards!
Tātad, mums vajadzēs:
400ml saldā krējuma
300gr iebiezinātā piena
4 olu dzeltenumi
3 ēd.k. karotes cukura
50gr lazdu riekstu
nepilna glāze auzu pārslu

Sākumā pagatavo griljāžu. Riekstus sasmalcina un ber uz uzkarsētas pannas. Pievieno nepilnu glāzi auzu pārslas un kādas 2-3minūtes pagrauzdē. Pēc tam pievieno 2 ēdamkarotes cukura un atkal kādas 2-3 minūtes apgrauzdē, līdz sev tīkamajamam grauzdējumam. Tad noliek atdzesēties.





Gatavo saldējuma masu. 4 olu dzeltenumus ar 1 ēdamkaroti cukura saputo kārtīgā gogelmogelī. Pēc tam 400ml saldā krējuma saputo stingrās putās. Tad pievieno iebiezināto pienu un kārtīgi samaisa.






Sagatavoto masu lej saldēšanas traukā. Pievieno saputotos olu dzeltenumus, samaisa un tad pievieno atdzisušo griljāžu. Es nedaudz atstāju dekorēšanai. Visu samaisa un liek saldētavā saldēties. Pirmās divas stundas ik pēc 30min. apmaisīju lai griljāža vienmērīgi samaisās ar saldējuma masu. Pēc tam ļauj sasalt.




Nu lūk, salds, gards saldējums. Manējiem garšoja!

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru