sestdiena, 2011. gada 23. jūlijs

Franču karbonāde

Izskatās, ka lielā svelme ir atkāpusies, taču piezagušās man ir galvassāpes. Iedzēru 2 ibumetīnus, izpildīju pilsoņa pienākumu un tik un tā tā sasodītā galva nepāriet. Tagad pagatavoju tēju un domāju palasīt žurnālu. Cerams, ka pāries.
Šodien, neskatoties uz kaitinošiem blakusefektiem, biju čakla. Savārīju arī auksto gaļu un pastētīti pagatavoju. Jūtos varen lepna par sevi. Un vēl pusdienās pagatavoju franču karbonādes un kartupeļu sacepumu. Es jau būtu izvēlējusies ko vienkāršāku pagatavot, taču vīriec ar izmisīgu skatu lūdzās pēc gaļas. Cūkas gaļas. Un vēlams karbonādi. Vai es varu atteikt? Protams nē. Tad nu laidām uz vietējo tirģeli pēc gaļas un cepināju vien augšā. Sanāca laba, vīriec vēl tagad pukst, ka esot pārēdies!
Tātad, mums vajadzēs:
Cūkas karbonādi
tomātu
sieru
sīpolu
olu
miltus
garšvielas
eļļa cepšanai

Cūkas karbonādi sagriežam apmēram 1pirksta platuma šķēlēs. Viegli izklapējam no abām pusēm un apkaisam ar sāli un pipariem. Kad tas izdarīts, gaļu atliekam sānis.



Sagriežam plānās sķēlītēs sīpolu, diezgan pabiezās šķēlēs tomātu un sieru. Sakārtojam uz šķīvi, lai ir pa rokai.



Pēc tam sakuļam olu un sagatvojam miltus. Liekam karsēties pannu ar eļļu.

Kad panna uzkarsusi, ņemam pa vienai šķēlei karbonādes šķēli, sākumā iemēracam olā, pēc tam miltos un liekam cepties uz pannas.



Kad viena puse ir apcepusies zeltaini brūna, apgriežam otrādi un samazinam karstumu. Liekam sākupā virsū sīpolus, pēc tam tomātu un pa virsu uzliek sieru. Liek vāku virsū un uz lēnas uguns cep līdz siers izkusis.




Nu lūk, karbonādes gatavas. Servē uz šķīvja vai kādā karstumizturīgā traukā.

Mmm... bija labi.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru