svētdiena, 2011. gada 17. jūlijs

Dārzeņu sautējums

Pa vidu jampadracim gurķu marinēšanai un kabaču lečo gatavošanai bija jāpagatvo ģimenei pusdienas. Tākā šodien iekaroju tirgu, tad pusdienās būs vienkārš dārzeņu sautējms, kas neprasa daudz pūles un laika. Pie kam ar šo sautējumu mani pārņem nostaļģiskas atmiņas, kad beidzot mūs ar jaunāko bērnu palaida mājās no slimnīcas. Mazā bija tikai pusotru nedēļu veca un vīra māte bija pagatavojusi šo sautējumu. Bija gards. Un joprojām ir gards.
Tātad, mums vajdzēs:
1 neliels kāpost
300gr zaļo zirnīšu
100gr sviesta pupiņas
3 burkānus
sīpols
2 ķiploku daivas
7-9 kartupeļi
100gr sviesta
sāls
cukurs

Nomizo un sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Liek katlā kausēties 100gr sviesta un pievieno sagrieztos sīpolus ar ķiplokiem.

Pēc tam pievieno sagrieztus burkānus un notīrītus zirņus.



Noskalo un sagriež sviesta pupiņas un pievieno katla saturam.


Sagriež kāpostu un nomizotus kartupeļus. Ber katlā iekšā, pievieno sāli-cukuru un sautē līdz viss gatavs. Ja saturs pa biezu, var pieliet nedaudz klāt ūdeni. Tākā mūsmājās ir cienītāji, kad kartupeļi izšķīduši, tapēc arī ilgāk pasautēju. Taču gabaliņu cienītājiem lūdzams nepārsautēt.




Lūk gards sautējums. Un lielisks veids, kā iebarot sviesta pupiņas.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru