otrdiena, 2011. gada 26. jūlijs

Aukstā biezpienkūka ar mellenēm (Desertkūka)

Sen neesmu nevienu kūku taisījusi. Visi saldie ir tikai saldējuma paskatā un par cepšanu vispār nevar būt ne runas, ja ārā ir +30. Taču lēnām tuvojās svētki. Maniem vecākiem jau 34tais gads, kā likumīgā laulībā. Tad nu domāju, ka ehh, uztaisīšu ko gardu. Domāju, domāju, ko tādu gardu pagatavot, kas neprasītu daudz laika un pūļu, līdz beidzot izdomāju, ka lai māsa nopērk kūku. Gudri, es jums teikšu! Ēdu gardu Austrumu kūku, kas esot cepta ceptuvē - Drusti. Taču, pirms es piezvanīju māsai un vienojos, ka viņa vedīs kūku, biju nopirkusi saldo krējumu, olas un biezpienu. Saldo krējumu un olas veiksmīgi izmantoju saldējumā - melleņu. Tad nu pa ledusskapi mētājās divas biezpiena paciņas. Ilgi domāju, ko darīt, kā darīt. Gribējās kūku, bet tādu, kas nebūtu jācep. Vēl saldētavā bija mellenes. Nu ko, šodien saņēmos un pagatavoju kūku, varētu pat teikt desertkūka, kas ideāli piemērota karstam laikam.
Tātad, mums vajadzēs:
400gr biezpiena
250ml saldā krējuma
400ml melleņu jogurta
1 paciņa vaniļas cukura
30gr. želatīna
3-4 ēd.k. cukura
3-4 saujas svaigu melleņu


Melleņu vietā var izmantot jebkuras citas ogas-augļus un pieskaņot vajadzīgo jogurtu.
Biezpienu liek bļodā, pievieno melleņu jogurtu un kārtīgi sakuļ. Ja biezpiens graudains, to var sablenderēt.

Saldo krējumu ar paciņu vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās.



Pēc tam, biezpiena masai pievieno svaigās mellenes, cukuru un sakulto saldo krējumu. Kārtīgi samaisa. Cukru ber vairāk pēc garšas. Tik garša jātaisa nedaudz spēcīgāka, jo pieliekot želatīnu. garša nedaudz mazināsies.




Uzbriedina želatīnu un lej klāt biezpiena masai. Kārtīgi samaisa un lej masu kūkas veidnē. Dekorē ar mellenēm. Liek ledusskapī lai saželē. Vēlams kādas 5h vai pat labākajā gadijumā visu nakti. Pēc tam noņem kūkas formas malas un servē galdā. Vēsa, atsvaidzinoša kūka karstā vasarā. Ja ir luste, ver pagatavot kādu vaniļas mērci vai kādu ogu mērci.





Mmm... kūka pazuda nepilnās 30 minūtēs. Pēc vakara peldes ezerā, tieši laikā!

Labu apetīti!

2 komentāri:

  1. Paldies par recepti.Noteikti izmeigināšu!

    AtbildētDzēst
  2. Domāju ka izmēģināšu un uztaisīšu vecākiem pārsteigumu, paldies par recepti

    AtbildētDzēst