otrdiena, 2011. gada 7. jūnijs

Zivju kotletes

Uff, ārā tāds karstumiņš, ka briežiem liekas, ka elle pārvākusies no apakšzemes. Tomēr neskatoties uz lielo cepienu, šodien biju čakla. Kārtoju un tīriju māju. Tagad vakarā būs jādodas viesos. Feini es jums teikšu. Taču īsas pārdomas bija par pusdienām/vakariņām. Lielā karstuma dēļ, negribas diži pie plīts stāvēt, taču vīrietis pus Latviju izbraukājis, noteikti gribēs ēst. Domāju, domāju līdz attapos, ka saldētavā mētājas pārītis mencu fileju. Hmmm, var jau vienkārši sacept filejas gabalus, bet šoreiz sagribējās ko savādāku. Tā nu nolēmu par labu kotletēm. Nesen ēdu supergardas zivju kotletes no pikšas smalkmasas. Man gan nebija Pikša un arī smalkmasa, bet kopumā sanāca labi. Klāt svaigi dārzeņu salāti un vakariņas/pusdienas gatavas. Bērni salātus nosmādēja, kotletes gan, katrs pa divām, trim noēda, ka nemetās.
Tātad, mums vajadzēs:
~ 1/2kg mencas filejas
6 ēd.k. rīvmaizes
2 olas
1 vidēji liels sīpols
2 tēj.k. sviesta
šķipsna muskatrieksta
šķipsna garšviela zivīm
sāls
eļļa

Sākumā rūpīgi apskatam un iztaustam mencas fileju un cik vien iespējams, atbrīvojam to no asakām. Pēc tam stellējam augšā gaļasmašīnu un fileju samaļam.


Sīpolu notīra un smalki sakapā. Pannā izkausē 2tējkarotes sviesta un viegli apcep sagrieztos sīpolus.



Pēc tam sīpolus pievieno maltajai mencas masai, pieber 4 ēdamkarotes rīvmaizes, 1 olu un šķipsnu muskatriekstu un garšvielas zivīm, kā arī sāli. Visu samaisa viendabīgā masā.

Pannā ielej eļļu un uzkarsē. No zivju masas veido kotletītes kuras apvārta sākumā rīvmaizē, pēc tam sakultajā olā un tad atkal rīvmaizē. Liek uz pannas un cep zeltaini brūnas no abām pusēm.






Nu lūk! Vienkārši un gardi!
Var nemalt zivs fileju, bet smalki, smalki sakapāt. Vai pirkt gatavo zivs smalkmasu.

Labu apetīti!

3 komentāri:

  1. Izskatās labi:)
    Pikšas smalkmasas kotletes pieēdos Rimi degustācijā. Laba štelle tā masa.

    AtbildētDzēst
  2. Vīrs teica, ka garšīgākās kotletes, kādas dzīvē ir ēdis! Paldies par recepti!!
    p.s izmantoju pikšas smalkmasu.

    AtbildētDzēst