svētdiena, 2011. gada 12. jūnijs

Zemeņu saldējums

Laikam tas trakais karstums būs atkāpies. Tas patiesi priecē, jo es nepavisam neesmu karstummīlis. Man maximums ir +25, bet vislābāk jūtos, kad temperatūra nepārsniedz +20. Diemžēl mans vīrietis ir karstummīlis. Pie + 30 viņš tik sāk atdzīvoties, kamēr es jau skaitu pātarus un gaidu beidzamo stundiņu.
Lai nu kā, pietiek viņam priecāties par foršo laiciņu, nu ir pienākusi mana kārta.
Vakar, gaidīdama "briesmīgo" negaisu. To es uzzināju no ziņām, ka esot bijis briesmīgs. Pagatavoju zemeņu saldējumu. šoreiz neizmantoju ne lauku saldo krējumu, ne arī olas. Tākā, tiem, kam alerģija no olām, droši var lietot uzturā. Bet jāsaka, ka šis nav tik krēmīgs un trekns kā iepriekšējais saldējums. Šis arī ļoti ātri kūst. Taču garša...mmm... izteikti zemenīga ar zemeņu gabaliņiem, kuri patīkami veldzē. Bērni savas porcijas norija zibenīgi.
Tātad, mums vajadzēs:
~500gr svaigu zemeņu
300ml iebiezinātā piena
400ml saldā krējuma
2 ēd.k. citrona sulu
2 ēd.k. cukura

Zemenes noskalo un sagriež smalkos gabaliņos. Var arī sablenderēt viendabīgā masā, taču man gribējās sajust zemeņu gabaliņus. Pēc tam pieveino 2 ēdamkarotes citrona sulas un 2 ēdamkarotes cukura. Samaisa un ievieto ledusskapī.



Saldo krējumu viegli sakuļ. Tākā man bija Saules saldais krējums, tad tas nemaz stingrās putās nesakūlās. Jebkurā gadijumā, nevajag sakult stingrās putās. Pēc tam pievieno iebiezināto pienu un kārtīgi samaisa.



Ņem trauku kurā saldēs saldējumu. Ieber zemenes, pēc tam uzlej saldo krējuma masu un visu kārtīgi samaisa. Liek saldētavā iekšā. Pēc tam pirmās 3h, ik pēc kādām 45min apmaisa, lai zemenes būtu vienmērīgi sajaukušās ar saldā krējuma masu. Un tad ļauj visai masai sasalt.



Gards, tas ir fakts. Tik nav tas krēmīgums, kāds bija rabarberu saldējumam. Šis tāds vieglāk un arī vienkāršāks variants.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru