sestdiena, 2011. gada 25. jūnijs

Vistas šķiņķīši majonēzes-tomātu marinādē

Nu ko, beidzot atpkaļ civilizācijā! Trīs dienas ārpus Rīgas, dziļi mežā, svaigā gaisā. Tas ir ko vērts, bet man kā pilsētniekam, kas par daudz, tas par skādi. Ņemot vērā, ka visu šo laiku mēs 95% uzturējāmies  ārā, atlikušos 5% pavadījām teltī, tad no svaigā gaisa pārpilnības, sāka sāpēt galvas. Šādās reizēs mans tēvs iesaka pasēdēt pie ieslēgtas mašīnas izpūtēja. Es gan praksē izmēģinājusi neesmu, taču šoreiz tik mājpubraukšanas dienā, sāka sāpēt. Bērni ar, no svaigā gaisa pārpilnības, tik uz māju pusi skatijās. Tagad, protams, kad esam mājās, jau sāk lūrēt uz āra pusi. Nu neizdabāt viņiem, es jums teikšu. Lai nu kā, taču svētkus, kas mūsmājās ir 3in1 nosvētījām godam. Maģiskais 7 sagaidīts.
Šoreiz kā ciemakukuli vedu iemarinētus vistas šķiņķīšus.
Tātad, mums vajadzēs:
2kg vistas šķiņķīšus
1/2 paciņa majonēzes
3 tomāti
1 tēj.k. adžikas
2 ķiploku daivas
škipsna bazilika
sāls
pipari

Vistas šķiņķīšus noskalo un sadala uz pusēm.
Gatavo marinādi - tomātus ar ķiplokiem, šķipsnu bazilika un 1 tējkaroti adžikas sablenderē viendabīgā masā.




Iegūto masu lej virsū sagrieztajiem vistu šķiņķiem, pievieno sāli un 1/2 paciņas majonēzes. Visu kārtīgi smaisa un atstāj uz 24h iemarinēties. Nu man sanāca 24h noturēt. Bet gan jau, ka lietojams jau būtu pēc 3-4h.




Nu lūk, vista iemarinējusies, atliet tik kurināt grilu un atliek tik cepšanas vaina.

Diemžēl tuvplāna bildes nav. Jo tiklīdz vista bija noņemta no uguns, jāņubērni fiksi fiksi noēda. Tā ir, nav ko gorīties apkārt un jāķer mikrlis(he he).

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru