ceturtdiena, 2011. gada 16. jūnijs

Vaniļas saldējums ar marmelādi

Kad biju gaidībās ar pirmdzimto, karstajā vasarā dikti kārojās saldējums. Un kā par skādi, dikti kārojās kafejnīcas "Leduspuķe", ja pareizi atceros nosaukumu, saldējumu ar marmelādes gabaliņiem. Mmm... balts, salds un krāsainiem marmelādes gabaliņiem kraukšķīgā vafelē. Un tagad, kad vienmēr sanāk uzkavēties Vecrīgā, tā iegriežos tajā kafejnīcā un nopērku šo saldējumu. Taču uz Vecrīgu dodos aizvien retāk un retāk un ja jau reiz sākusies saldējuma rubrika, kapēc gan nepagatavot pašai. Ticības tam, ka iznāks tāds pats kā kafejnīcā nopērkamais, nav. Taču tas mani neattur no mēģinājuma pagatvot. Sanāca pat labāks, nekā nopērkamais. Vismaz man un mājiniekiem garšoja. Arī Milēdija bija viesos un atzina, ka esot nāvīgi gards.
Tātad, mums vajadzēs:
500ml saldā krējuma
400ml piena
8 olu dzeltenumi
400gr marmelādes
150gr cukurs
vaniļas esence
2 ēd.k. citrona sulas

Gatavo saldējumu. Pienu kopā ar saldo krējumu lej katliņā, piepilina pāris piles vaniļas esences un liek uz lēnas uguns karsēties. Karsē līdz sāk vārīties un tad ņem nost no uguns. Ļauj minūti padzesēties.


Kamēr karsējas saldais krējums, 8 olu dzeltenumus saputo ar 150gr cukura. Saputo kārtīgā gogelmogelī.



Kad tas izdarīts, sākumā pa karotei lēnām, nepārtraukti maisot, olu masā iepilina karsto piena krējuma maisījumu. Tā nepātraukti maisot ielej visu pienu. Kad tas izdarīts, bļodu liek ūdens peldē karsēties. Karsē nepārtraukti maisot līdz masa sabiezē mērces konsistencē.




Pēc tam masu liek kārtīgi atdzesēties. Es kādu stundu paturēju ledusskapī. Kamēr masa dzesējas sagriezu marmelādi.
Kad masa atdzesējusies, sagriezto marmelādi ber traukā, kurā saldēs saldējumu. Pievieno 2 ēdamkarotes citrona sulas, samaisa un lej virsū saldējuma masu. Kārtīgi samaisa un liek saldētavā. Pēc tam kādas pirmās 3 h, ik pēc 45min - 1h apmaisu, lai marmelāde nepaliek lejā.Ļauj sasalt. Un viss, servē galdā!





Lai labi garšo!

bāc... kā lai našķojas ar saldējumu tā, lai bērni nemana????

1 komentārs:

  1. Bija ļoti garšīgs. Es pat teiktu,ka tādas kā zāles pret dvēseliskām paģirām,kad nezini ko gribi,nekas nav labi!
    Pāris karotes šī saldējuma,un pasaule ir brīnumaini feina.

    AtbildētDzēst