svētdiena, 2011. gada 12. jūnijs

Pikantā vistas siera zupa ar pupiņām un ķiplokiem

Šodien bija dziļas pārdomas par to, ko gatavot pusdienās. Pēdējās dienās, kad bija baisie +30 un vairāk, tad man bija tāāds slinkums ko gatavot, ka pati par sevi brīnijos. Ēst jau gribējās, bet kā iedomajos par stāvēšanu pie plīts, tā ģībonis klāt. Tik pašā vakarā spēju saņemties kam ašam uz pannas. Tas tākā skaitītos karbonādes. Un klāt kādi svaigie salāti. Aukstā zupa bija pagalam apnikusi.
Tad nu šodien ar prieku secināju, ka labprāt uzvārītu kādu zupu. Tikai kādu?! Saldētavā mētājās vistas ragū, tad nu skaidrs, ka būs vistas zupa. Bet ko klāt likt?! Nedaudz pārdomu un klaiņošana pa i-neta dzīlēm līdz uzdūros kārdinošam nosaukumam, pikantā vistas zupa ar pupiņām. Ja pareizi atceros. Ahā, virziens skaidrs. Pupiņas ir, ooo tomāti arī vēl ir saglabājušies....tā tā... un kā ar kausēto sieru. Galarezultātā nāvīgi labs paēdiens ugunsrijējiem.
Tātad, mums vajadzēs:
1 vistas ragū
5 vdēji lieli tomāti
1-2 burkāni
2 bundžiņas konservētu pupiņu
1 paciņa kausētā siera
1-2tēj.k. adžikas
4-5 ēd.k. tomātu mērces
3-4 ķiploku daivas
1 sīpols
pipari
sāls
cukurs
laurulapa
kaltēti zaļumi

Liekam vistas ragū katlā un pārlejam ar ūdeni. Pieberam sāli un liekam vārīties.
Tikmēr smali sakapā sīpolu. Notīra un sarīvē burkānu. Sagriež tomātus. Visu liek uz pannas un uz lēnas uguns liek cepties.




Kamēr dārzeņi sautējas, noputo vistas buljonu un pieber garšvielas - piparus, lauru lapas, kaltētos zaļumus un uz lēnas uguns turpina vārīt.
Kad dārzeņi kādas 5-10min sautējušies, pievieno pupiņas un piespiež kādas 3-4 ķiploku daiviņas. Pievieno 1-2 tējkarotes adžikas un 4-5 ēdamkarotes tomātu mērces. Samaisa un turpina sautēt līdz vistas buljons gatavs.




Kad vista mīksta, izceļam to laukā un katlā beram pupiņas ar dārzeņiem.

Vistas gaļu nokasam no kauliem un beram atpakaļ zupā. Vāram līdz burkāni un tomāti mīksti. Pēc tam pievieno kausēto sieru, samaisa līdz viss izkusis un griež uguni nost. Protams, pa vidam jāpagaršo vai pēc garšas ir ok. Un var servēt galdā.



Pikanta, sātīga un bezgalgarda. Vismaz mūsu ģimenē tika uzņemta ar sajūsmu.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru