pirmdiena, 2011. gada 27. jūnijs

Pankūkas ar gaļu

Sen mūsmājās nav bijušas pankūkas ar gaļu. Tad nu šodien, neskatoties uz vakardienas baudītā zemeņu mohito, sasparojos pagatavot šo maltīti. Un ne velti, jo no 14 pankūkām palika 3. Vecākais bērns vien - 3 pankūkas noēda. Kur viņam tas viss palika, neprasiet.  Es gan naivi cerēju, ka snāks vismaz 2 ēdniereizēm, bet nu nekā. Taču daudz neskumstu, man jau rītdienai maltīte ir izdomāta. Tāda kā nepacietība kņudina.
Tātad, mums vajadzēs:
mīklai
1l piena
20ēd.k. miltu
2 olas
šķipsnu sāls
2 tēj.k. cukura

pildījumam
700gr maltās liellopa gaļas
1 vidēji liels sīpols
2 ķiploku daivas
sāls
pipari

Iesākumā gatavo mīklu. Bļodā iesit divas olas, pieber šķipsnu sāli un 2 tējkarotes cukura un lēnām sakuļ. Tad pakāpeniski pievieno miltus un pienu līdz veidojas viendabīga mīkla. ļauj uzbriest minūtes 5-10. Pēc tam, uzkarsē pannu ar nedaudz eļļas un lej apmēram 1 kausiņu uz sakarsētās pannas. Cep viegli brūnas no abām pusēm. Krāmē atsevišķā šķīvī atdzist.






Pēc tam gatavo pildījumu. Es dodu priekšroku liellopa gaļai, bet var izmantot pēc paša ieskatiem. Notīra un sasmalcina sīpolu ar ķiplokiem un liek uz pannas nedaudz apcepties. Pēc tam pievieno gaļu, pieber sāli un piparus un cep līdz gaļa gatava.




Kad gaļa gatava atliek tik visu sapildīt. ņemam pankūku, pa vidu liekam gaļu un smuki visu satinam. Nu lūk, pa vienai šādi sapildam pankūkas. Pēc tam, satītās pankūkas, pirms lietošanas, smuki apcepam no abām pusēm, servējam ar skābu krējumu.







Mmmm, bija labi!

Labu apetīti!

3 komentāri:

  1. Rekomendēju sacepto gaļiņu (kad mazliet atdzesēta) izlaist caur gaļas mašīnu vēlreiz, lai ir smalkāka ;)

    AtbildētDzēst
  2. man patīk izlaist caur gaļasmašīnu arī sīpolu pirms cepšanas kopā ar malto gaļu un pēctam vēlreiz visu izmalt, tā man mācija vectētiņš

    AtbildētDzēst
  3. Es gaļas gabalus vāru un tikai tad samaļu. Garša pilnīgi cita. Klāt var vēl pielikt vārītu olu.

    AtbildētDzēst