svētdiena, 2011. gada 12. jūnijs

Olu kultenis ar žāvētu gaļu un tomātiem

Šorīt sakārojās olu kultenis. Tākā bija doma baudīt dabu, pareizāk sakot jūras malu, tad nu brokastīm vajadzēja būt sātīgām. Es gan labāk dotu priekšroku vienkārši ceptai olai, bet 5 cilvēku ģimenei tas ir neizdevīgi. Ņemot vērā, ka mans vīrietis noēstu 3 vēršacis savas acis nemirkšņinot. Nē nē, tā jau bankrots garantēts. Tapēc labāk ir cept olu kulteni. Lētāk un sātīgāk, jo parasti ledusskapī atrodas kaut kas, ko noteikti vajadzētu izlietot.
Tā nu šoreiz bija gadījies ar tomātiem.
Tātad, mums vajadzēs:
6 olas
2 tomāti
~150gr žāvētas gaļas
30gr sviesta
150ml piena
dilles
sāls
pipari

Sagriež gaļu un tomātus. Pannā izkausē sviestu un sākumā nedaudz apcep gaļu, pēc tam pievieno sagrieztos tomātus un uz lēnas uguns ļauj sautēties. Apmēram minūtes 5.




 Tikmēr 6 olas ar šķipsnu sāli viegli sakuļ. Pēc tam pievieno 150ml piena un vēlreiz kārtīgi sakuļ.




Pēc tam olu masu lej pannā pie gaļas un uz lēnas uguns ļauj kādu minūti pacepties. Tikmēr smalki sakapā dilles un pieber klāt pannas saturam. Kad tas izdarīts, ar lāpstiņu vai karoti lēni maisot cep līdz olu kultenis gatavs.







Nu lūk, olu kultenis gatavs. Sātīgs un gards, kā radīts brokastīm, kad paredzēta gara diena.


Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru