pirmdiena, 2011. gada 27. jūnijs

Ķiršu saldējums

Svētdien ejot ikdienas pastaigā aizdomājos par saldējumiem. Domāju, ka vajadzētu šokolādes saldējumu pagatavot, tad vēl šādas tādas idejas pa galvu maisījās, līdz prātā iesēdās doma par ķiršu saldējumu. Un ar katru pastaigā sperto soli, mana doma tikai un vienīgi nostiprinājās. Uzsāku jau kārdinošo reklāmu vīram. Nostrādāja un ķēros tik klāt.
Tad nu turpinot saldējuma rubriku - ķiršu saldējums.
Tātad, mums vajadzēs:
500ml saldā krējuma
3 olas
300gr ķiršu
2 ēd.k. ķiršu iēvārījuma
2 ēdmakarotes pūdercukura
1,5 ēdamkarote cukura
1-2 piles vaniļas esences

Gatavo pirmo kārtu. 250ml saldā krējuma ielej bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti pūdercukura un sakuļ stingrās putās.


3 olu dzeltenumus ar 1 ēdamkaroti pūdercukura un 1-2pilēm vaniļas esences saputo. Pēc tam pievieno sakultajam saldajam krējumam un kārtīgi samaisa. Lej lēzenā traukā un liek saldētavā.




Ķiršus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Ber katliņā, pieber 1 ēdamkaroti cukura un karsē līdz izdalījusies lielākā daļa šķidruma. Apmēram 15minūtes.


Ķiršus atdzesē un tad nolej lieko šķidrumu nost.

Karsētajiem ķiršiem pievieno 2 ēdamkarotes ķiršu ievārījuma, samaisam, atdzesējam un tad uzmanīgi kārto virsū saldējumam.



Liekam dzesēties un gatavojam pēdējo kārtu. Atlikušos 250ml saldā krējuma ar 2 tējkarotēm cukura
saputojam stingrās putās. Saputotajam saldajām krējumam pievieno no ķiršiem nolieto sīrupu un kārtīgi samaisa. Pēc tam 3 olu baltumus saputojam stingrās putās, tā, ka apgāžot bļodu otrādi, putas ārā nekrīt. Tad iecilājam saputotos baltumus saputotajā krējumā un kārtojam virsū ķiršiem. Liekam saldētāvā sasalt.











Sanāk tāda, kā ķiršu saldējuma kūka. Apakšā krēmīgs vaniļas saldējums, pa vidu atsvaidzinoši ķirši un virsū maigs ķiršu saldējums.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru