otrdiena, 2011. gada 28. jūnijs

Kartupeļi bekona mundierī

Šodien visu dienu pa svaigu gaisu. Salasīju zaļos priežu čiekurus, rīt vārīšu čiekuru zapti. Vārīšu pirmo reizi, redzēs, kas tur beigās sanāks.
Vēl šodien bijām viesos pie ģimenes, kur aug 7 bērni. Uhh, kas par kņadu mājās. Es ar saviem trim, jutos kā bezbērnu mamma. Skatījos un priecājos, ka mājās tāda kņada un aizdomājos, varbūt man ar vēl kādu vajadzētu?! Taču tad pārdomāju. Pietiks man ar trim aktīvām atvasēm, kas reizēm saceļ tādu kņadu, ka liekas, ka ir nevis trīs, bet visi desmit.
Pēc ciemošanās bija baigs slinkums mājās ko gatavot. Bet vīriec pēc darba brēc, ka nu dikti gribas ēst. A mājās, nekā gatava nav, pat pelmeņu saldētavā nav. Tad nu nolēmu, ka jāgatavo vien ir tas, ko biju vakar iecerējusi. Patiesībā, pagatavojas diezgan ātri un viegli. Labi, ka tā!
Tātad, mums vajadzēs:
~1kg mazos kartupeļus
2 nelielus sīpolus
400gr sagriezta bekona
sāli

Pagatavošana tiešām, gaužām vienkārša, bet kas par maltīti. Mmm...
Kartupeļus, pavisam mazos, nomazgā, pieber sāli un  liek vārīties. Tākā man mazgājot plānā miziņa nāca nost, tad nu nolēmu tos notīrīt un tad likt vārīties. Taču, var vārīt ar visu mizu un pēc tam notīrīt.


Kad kartupeļi mīksti sagatavo bekonu. Es diezgan pagarās šķēles sagriezu uz pusēm, tā, lai sanāk gandrīz aptīt ap kartupeli. ņemu pa vienam kartupelim un ietinu bekona šķēlē. To pēc tam uzspraužu uz koka iesmiņu. Bet var arī ar zobu bakstāmo nostipirnāt. Kā pašiem ērtāk.


Kad visi iesmiņi sasprausti, liek uz cepešpannas. Notīra un sagriež aplīšos sīpolu un kārto virsū iesmiņiem. Liek cepties cepeškrāsnī kādas 20-15min. 200grādos.





Ar svaigiem salātiem...mmm... noēdās viens divi. Vīrs tik žēli novilka, žēl, ka tā panna nebija viņam vienam paredzēta.

Labu apetīti!

P.S laikam šī recepte jāliek pie Divkaujas ar kartupeli, lai gan divkauja sen kā zaudēta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru