otrdiena, 2011. gada 21. jūnijs

Banānu saldējums

Esmu iekarsusi saldējuma gatavošanā. Prātā šaudās daudz un dažādu ideju, ko un kā varētu pagatavot. Ja vien tām kāds vēl spētu izsekot līdzi, būtu pavisam labi. Šeit es domāju par vīra naudas maku.
Babānu saldējumu mūsmājās paģērēja vīrs. Teica, ka nu šausmonīgi , nu ššaaaausmonīīgi griboties banānu saldējumu. Un lai es to tā, pagalam iegaumētu un pagatavotu, piebilda, ka man noteikti lieliski izdosies. Nu ko, šie vārdi reti, kad spēj atstāt vienladzīgu. Tā nu sāku meklēt banānu saldējuma receptes. Nekas prātīgs neatradās. Sapratu, ka jāgatavo uz kāda plombīra saldējuma bāzes. Un nekļūdījos. Saldējums sanāca krēmīgs, salds un trekns.
Tātad, mums vajdzēs:
500ml saldā krējuma
5 olu dzeltenumi
3 vidēji lieli banāni
4ēd.k. pūdercukura
1-2piles vaniļas esences jeb 1tēj.k. vaniļas cukura

Sākumā nomizojam un sagriežam ripiņās banānu. Liekam blenderī un sablenderējam viendabīgā masā. Pēc tam pārlejam traukā, kurā gatavosim saldējumu un ieliekma saldētavā.
Banāns mainīs krāsu, ar to jārēķinās.


Piecus olu dzeltenumus ar 2 ēdamkarotēm pūdercukura sakuļ kārtīgā gogelmogelī. Līdz masa ir gaiši dzeltena un apjomā palielinājusies vismaz 3 reizes.



Saldo krējumu lejam bļodā, pievienojam atlikušās 2 ēdamkarotes pūdercukura un 1-2piles vaniļas esences. Daudz nevajag, savādāk nomāks banānu garšu. Un sakuļam.



Pēc tam saldajam krējumam pievienojam sakultos olu dzeltenumus un kārtīgi samaisam. Lejam klāt traukā ar banānu masu un kārtīgi samaisam.



Liekam masu saldētavā un pirmās 3-4h ik pa 30-40min apmaisam. Pēc tam ļaujam masai sasalt. Jāņem vērā, tākā šis ir dabīgs saldējums, cik nu dabīgs var būt ar lielveikala banāniem, krāsa nedaudz mainīsies. Būs tāds iepelēks. Taču garšu tas nekādā mērā neietekmē.


Jaunākais bērns noēda 2 porcijas rupjmaizi piekožot klāt. Ko laisaka, laikam maize darbojās kā garšas pastiprinātājs.

Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. Nezinu, bet kopā ar rupjmaizi ēst banānu saldējumu izklausās nenormāli garšīgi. 100% jāpamēģina.

    AtbildētDzēst
  2. ...nu nekad neesmu taisījusi saldējumu...kad apskatos Tavs bildes - skatos vēl, un vēl... un man rodas pārliecība, ka to varēšu. Šodien. Rīt uzrakstīšu kas sanāca.

    AtbildētDzēst
  3. Patiesībā saldējumu pagatavot ir ļoti vienkārši. Mans pirmais saldējums bija rabarberu saldējums un ar to maisam gals bija vaļā. Sapratu, cik vienkārši tas ir :) Noteikti noziņo, kā sanāca!

    AtbildētDzēst
  4. Paldies Tev! :) Es noteikti izmēģināšu, jo nekur veikalos nevaru atrast banānu saldējumu, bet man garšo banānu saldējums.

    AtbildētDzēst