svētdiena, 2011. gada 8. maijs

Vistas fileja ar siera, žāvētas gaļas un marinētu gurķu pildījumu

Sirsnīgi sveicu visas māmiņas Mātes dienā. Šodien baudīju kultūru un vecākā bērna deju koncertu. Patīkami, it sevišķi, kad pārējie bērni priecīgi pievienojas dejām. Tiesa gan, skatītāju rindās.
Taču pirms koncerta bja nopietnas pārdomas par pusdienām. Ko nu ēdīs, ko nu galdā cels. Izdomājos šā un tā, līdz beigās nonācu pie secinājuma, ka šausmīgi gribas zaļbarību. Un daudz. Taču pliku zaļbarību neēdīs, jāpiecep kāda gaļa klāt. Un šeit nu idejas sāk raisīties viena pēc otras. Taču galarezultātā paliku pie pildītas vistas filejas. Sapildīju ar sieru un žāvētu gaļu. Marinētos gurķus pieliku klāt nedaudz garšas dažādībai.
Tātad, mums vajadzēs:
4gab. vistas filejas
100gr siera
100gr žāvētasgaļas
1-2 marinēti gurķi
rīvmaize
2 olas
eļļa
sāls
pipari

Iesākumā sagatvo pildījumu. Sarīvē sieru, žāvēto gaļu un marinētu gurķi. Visu kārtīgi samaisa.



Pēc tam ņem vistas fileju. Tākā man paliels gadijās, tad nu tās pārgriezu uz pusēm. Izklapē, uzber sāli, piparus un liek virsū pildījumu. Un satin rullītī.




Bļodā sakuļ olas. Sagatavo rīvmaizi un uzkarsē pannu ar nelielu daudzuma eļļas. ņem pa vienam rullītim apvārta rīvmaizē, pēc tam olā un tad atkal rīvmaizē. Liek uz pannas cepties un uz lēnas uguns apcep zeltaini brūnus no visām pusēm.






Nu lūk, maltīte gatava. Servē galdā ar svaigiem dārzeņu salātiem. Mmmm... noēdāmies kā rukši. Taga tik kādu saldējumu uzēst....

Labu apetīti!

2 komentāri:

  1. Mmmmm...izskatās varengardi :) Gribētos pamēģināt, bet baidos, ka neizdosies smuki ietīt un tai olā/rīvmaizē samērcēt...liekas, ka siers tecēs ārā...Tas nav sarežģīti, tas panēšanas process un vai ar pirmoreizi izdosies?

    AtbildētDzēst
  2. Tā tīšana ir pagalam vienkārša. Un rullīša galus var aizķepināt ar rīvmaizi un olu. Tas nedaudz aizturēs sieru. Bet tiklīdz siers sāk tecēt ārā, skaidrs ir viens - gatavs. Un ar steigu jāņem no pannas nost :)

    AtbildētDzēst