otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Tefteļi

Šodien tik līst un līst, bet tak jādodas ikvakara skrējienā. Ko nu? Izmirkšu, bet skrējienu neatlikšu. Audzinu raksturu!
Šodien pusdienās nolēmu pagatavot tefteļus. Mūsu ģimenē ir tā, ka man ļoti garšo pildīti pipari vai kabači. taču mans cienītais tādas lietas neēd. Viņš labprāt izēd gaļu, bet pašu kabaci vai piparu neaiztiek. Nevaru ciest tādu ņergāšanos ar ēdienu. Tapēc šos gardumus negatavoju, bet braucu ēst pie mammas. A kas cits atliek. Līdz reiz izdomāju, ka ja jau manam vīrietim tik ļoti garšo tas gaļas pildījums, nolēmu pagatavot tefteļus. Nosaukums pagalam nepievilcīgs, vismaz man tā liekas. Tapēc šo ēdienu pasniedzu kā pildītos piparus bez pipariem. Vīrs pirmajā brīdī samulsa, kā tas ir? Taču kad apskaidroju, ka tefteļi, tad uzreiz bija skaidrs. Tā nu mūsmājās reiz pa reizei tiek gatavoti tefteļi!
Tātad, mums vajadzēs:
700-800gr maltās gaļas
200gr vārītu rīsu
2 burkāni
2 tomāti
1 ola
1 vidējs sīpols
2 ķiploku daivas
300ml saldā krējuma
garšvielas

Pagatavošana pagalam vienkārša. Ja vien iepriekš ir vārīti rīsi. Ja to nav, tad tos novāra. APmēram 1 valdo paciņa.
Malto gaļu sajauc ar sāli, maltiem pipariem un sablenderētu sīpolu ar ķiploku.
Pēc tam pievieno rīsus un 1 olu. Visu rūpīgi samīca viendabīgā masā.


Pēc tam notīra uns arīvē burkānus un ieber cepamtraukā. Tāpat sagriež tomātu un ber cepamtraukā iekšā.



Kad tas izdarīts, ķeramies pie tefteļa veidošanas. Apmēram pusotru ēdamkarotes gaļas saveļam bumbiņā un kārtojam cepamtraukā.

Pēc tam pārlejam pāri 300ml sladā krējuma un pieberam kādu laurlapu un kādu melno pipara graudu. Cep apmēram 200grādos līdz gatavs. Apmēram minūtes 30-40. Servē galdā un ēd nost ar ko vien sirds kāro.


Mmm, sanāca ļoti gardi! Vismaz manējiem garšoja.

Labu apetīti!

2 komentāri:

  1. Eh siekala saskrēja....
    Atcerējos savu pirmo pieredzi ar tefteļiem padomijas laikā, tālajā 1983 gadā, kad dārzniecības ēdnīciņā, mums skolnieciņiem deva pusdienas. Liels bija man izbrīns par teļiem ar burtu T pa vidu....Bet baigi garšīgi bija!

    AtbildētDzēst
  2. Zitiņ, mīļš paldies....fantastiski:) mūsu ģimenīte dikti jau ciena Jūsu gardās ņammas...tiešām PALDIES, ka Jūs mums esat!:) bučas un veiksm it visur!!

    AtbildētDzēst