otrdiena, 2011. gada 3. maijs

Sviestmaižu cepetis

Vakar  baudot ikdienišķo brokastu sviestmaizi aizdomājos, ka šausmīgi, nu paglam šausmīgi, sakārojās cepetītis. Un kā tas nereti gadās un tieši ar mani, sadomaju tieši tādu uzcept. Kā reiz saldētavā mētajās smuka cūkas krūtiņa. Tiesa, neparedzēju, ka ta tik nenormāli ātri noēdīsies. Sanāca nāvīgi laba, ka šodien atkal ķēros klāt pie cepšanas. Labi, ka bija vēl viens gabals cepšanai.
 Tad nu atrotīju piedurknes un ķēros pie cepšanas. Tagad silta nobēdzināta tumša kaktā... lai neviens neuzož un nenotiesā.
Tātad, mums vajadzēs:
~ 1kg liels cūkas caurraudža gabals
2 bidēji tomāti
3 ķipoloku daivas
2 tej.k. sāls
1 tēj.k. cukurs
1/2 tēj.k. maltie melnie pipari
1/2 tēj.k. garšviela gaļai
1/2 tēj.k. Vorčesteras mērce

Gatavošana nav sarezģīta, bet prasa laiciņu. Lielākais laika patēriņš ir gaļas iemarinēšanai, kas aizņems vismaz 4-5h. Viss pārējais ir salīdzinoši ātri.
Gaļu noskalojam un iegriežam ādiņu apmēram 1cm biezumā. Tas velāk atvieglos gaļas sagriešanu. Kā arī sadurstiju sānus.
Gatavo marinādi. Notīra 3 ķiploku daivas, sagriež 2 tomātus un liek blendertraukā. Pieber 2 tējkarotes sāls, 1 tējkaroti cukura, un melnos piparus, gaļas garšvielas un vorčesteras mērces katru apmēram 1/2 tejkarotes daudzumā. Un to visu sablenderē viendabīgā masā.






Ņemam slēgtu trauku, liekam iekšā gaļu, lejam klāt pagatavoto marinādi, kārtīgi iesmērējam un ļaujam savas 4-5h mierīgi marinēties.


Kad pienācis cepšanas laiks, ņem cepšanai paredzēto  maisu, liekam gaļu iekšā, es vēl nedaudz uzšļācu vorčesteres mērces, bet var iztikt bez tās un nosienam maisam galus. Liekam 220grādu karstumā un cepam kādu nepilnu stundu iekš cepeškrāsns.






Nu lūk, sulīgs un gards sveistmaižu cepetis. Nevaru vien sagaidīt brokastis!

Labu apetīti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru