pirmdiena, 2011. gada 30. maijs

Slinkais dārzeņu sacepums

Brīvdienas bija akurāt tādas, kādas es tās paredzēju. Sestdien nostrādājos mellu muti un līku muguru, vakar baudīju kultūru un Mērsraga jūras krastu.
Šodien mēģināju savākt vienkopus 15 pirmklasniekus. Kaut kā izdevās un pati izdzīvoju. Lai gan jāatzīsts, ka bērni bija ļoti jauki un draudzīgi. Prieks, ka tie ir mana bērna klasesbiedri.
Tad nu pēc šādām aktīvām nodarbēm bija baiss slinkums ko gatavot. Vakar atceļā no Mērsraga piestājām kādā ēstuvē paēst. Sanāca pārēsties, ka nelabi bija visu vakaru un vēl šorītu. Sagribējās ko vieglāku, vienkāršāku. Tā nu paliku pie vienkārša dārzeņu sacepuma. Jau vienreiz ko līdzīgu gatavoju, kad mēģināju iedraudzēties ar šampinjoniem.
Sanāca labi, pat bērni prasīja papildporcijas. Nu tad par šito receptīti būs jāatceras biežāk.
Tātad, mums vajadzēs:
kartupeļi
puķkāposts
tomāti
burkāns
kabacis
sīpols
ķiploks
paprika
šampinjoni
saldais krējums
garšvielas

Daudzumi atkal katram individuāli jāskatās. Kas mājās ir, to izmanto!
Sākumā nomizo un pabiezās šķēlēs sagriež kartupeļus. Kārto cepeštrauka apakšā.

Pēc tam sagriezu ripiņās sīpolu. Lielāko daļu liku virsū kartupeļiem un pārkaisīju ar šķipsnu sāli. mazāko daļu atstāju vēlākam.

Tad notīra un sagriež ripiņās burkānu. Tāpat sagriež kabaci un kārto cepeštraukā. Un atkal mazu šķipsnu sāls.




Nomazgā un sagriež papriku. Atkal kārto cepeštraukā, pēc tam sagriež puķkāpostu un kārto cepeštraukā.



Sagriež šampinjonus pabiezās šķēlēs un kārto cepeštraukā. Plānās šķēlītēs sagriež ķiploku un liek virsū šampinjoniem. Pārkaisa nedaudz ar sāli un pipariem.



Pēc tam tik atliek sagriezt tomātus, kārtot virsū šampinjoniem. Nobeigumā atlikušos sīpolus, nedaudz pipari un sāli. Pārlej pāri ar saldo krējumu un cepeškrāsnī iekšā. Cep apmēram 200grādos kādas 40-50min. Līdz dārzeņi gatavi.





Tas arī viss. Tieši tas ko vēlējos...mmm
Labu apetīti!

3 komentāri:

  1. mmm .. dikti labs sanāca. Pat kartupeļi izcepās (parasti sacepumos kartupeļus nekādi nevaru gatavus dabūt). Vienīgi daudz jātaisa, jo baigi fiksi noēdās.

    AtbildētDzēst
  2. SUPER! Paldies par vienkāršo un bezgala garšīgo recepti!! Arta

    AtbildētDzēst