piektdiena, 2011. gada 20. maijs

Rudzu miltu makaroni ar trekno siera mērci

Šodien ir piektdiena, priekšā divas brīvdienas, kas būs notikumiem pilnas. Vecākajam bērnam koncerts Arkādija parkā, ekskursijas plānošana ar rosola griešanu fonā un svētdien lielais maratons. Kurā piedalīšos jau otro reizi, tiesa gan skriet neskriešu, bet tipināšu ar jaunāko bērnu ratos. Pēc maratona noteikti būs jādzer šampi. Pilnīgi noteikti! Uz manu veselību!
Taču kamēr vēl trakās brīvdienas nav sākušās, jādomā par šodien. Tas gan ir grūti, ja ieraugi šādu skaistumu kas aizķer līdz sirds dziļumiem... Ak jā, ko es gribēju! Ā... par makaroniem.
Nu ja, tā nu sanāca, ka kādu nedēļu atpakaļ tiku pie pakas ar rudzu miltu makaroniem. Eko! Tā vismaz bija rakstīts uz pakas. Ilgi domāju, ņemt, neņemt tomēr beigu beigās nolēmu paņemt un izmēģināt. Tiesa, pagāja nedēļa, līdz saņēmos un tos pagatavoju. Ko lai saka. Garšoja pēc izmērcētas rupjmaizes. Taču domāju, ka tā bija makaronu vaina. Lai arī eko, tomēr tie bija no lētā gala, kas savārijās putrā. Neskatoties uz stingru laika kontroli un vāriju akurāt 4min( uz iepakojuma bija norādīts 3-5min). Tik un tā tie savārijās putrā un man pat parastie makaroni, kas savārās putrā, negaršo. Kur nu šie! Taču, ir arī labā ziņa. Noteikti kvalitatīvāki rudzu miltu makaroni ir garšīgi un ideāli garšos ar šo trekno siera mērci. Jāatzīmē, ka no šiem makaroniem, nevajag gaidīt klasisko makaronu garšu. Nē, tie garšos pēc rupjmaizes!
Tātad, mums vajadzēs:
1 paka rudzu miltu makaronus
20gr sviesta
2 ēd.k. kausētā siera
100ml saldā krējuma
1 tomāts
2 ķiploku daivas
sāls

Nu lūk, makaronus vāra kā jau makaronus. Uzliek ūdeni, pieber sāli un uzvāra. Pēc tam ber makaronus un vāra līdz te ir gatavi. Manā gadijumā bija 4minūtes. Nokāš.
Kamēr makaroni vārās, gatavo mērci. Izkausē pannā sviestu un pievieno smalki sakapātas ķiploku daivas un sagrieztu tomātu. Nedaudz apcep un noņem nost no uguns. Sablenderē tomātus ar ķiplokiem un lej atpakaļ pannā. Pēc tam pievieno saldo krējumu un uzkarsē.




Kad mērce uzkarsusi, pievieno 2 ēdamkarotes kausētā siera, karsējot izkausē un lej klāt makaroniem. Kārtīgi samaisa un gatavs. Var servēt galdā.



Nu lūk, mana pirmā iepazīšanās ar rudzu miltu makaroniem. Gatavojot tos, jāņem vērā, ka ideāli ies kopā viss, kas labi garšo ar rupjmaizi. Jo, vismaz šie makaroni, tiešām garšoja pēc rupjmaizes. Tikai žēl, ka izmērcētas.

Nu ko, kartupelis joprojām vadībā!
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru