piektdiena, 2011. gada 27. maijs

Rīsu sacepums ar malto gaļu un dārzeņiem

Iestājies tāds kā panīkums. Divkaujā ar kartupeli jau sen esmu sakauta lupatu lēveros, ka nemaz domāt negribas. Tas, kas sākumā likās pagalam vienkārš, beigās izrādās pagalam sarežģīts. Ir jau vēl receptes, kuras tā arī palika neizmēģinātas. Tās nekur prom nemetīšu, pagatavošu, tikai bez tās pretenciozās pozas, kāda bija pašā sākumā. Nākamreiz centīšos būt apdomīgāka!
Šodien rīts iesākās ar ne visai iepriecinošu ziņu, kā rezultātā rīt jādodas palīgā māsai pārvākties. Fiziskā slodzīte garantēta. Nu neko, es jau rūdīta. Es vismaz tā ceru. Svētdien varēšu baudīt pilsētas svētkus Tumē un vecākā bērna koncertu.
Šodien sanāca barot visu varzu, savus un vēl māsas bērnus. Stāvēju pie plīts un domāju, ko gatavot, lai pietiktu visiem. Kā jau mēneša beigās, kad svētki nosvinēti, ledusskapī tāds iztukšītis piemeties. Tad nu vārīju zupu un pagatavoju rīsu sacepumu. Bija te palikušies rīsi no vienas ēdienreizes. Tad nu pārskatīju kas atronams ledusskapī, kas saldētavā un doma tapa skaidra. Rezultāts sanāca pārsteidzoši labs.
Kā jau tādās reizēs mēdz gadīties...
Tātad, mums vajadzēs:
2 paciņas vārītu rīsu
500gr. vistas maltā gaļa
1 neliels kabacis
1 vidēji liels burkāns
3 sīpoli
2 speķa šķēles
2 ķiploku daivas
1 bundžiņa mexicano mikšļa(kukurūza+zaļie zirnīši un paprikas krikši)
75ml sarkanvīna
garšvielas

Tad nu sākumā sakapājam 2 speķa šķēles un liekam uz pannas karsēties. Tikmēr nomizo un sagriež sīpolus un ķiplokus. Liek klāt pie speķa un apcep līdz zeltainam brūnumam.



Pēc tam pievieno vistas malto gaļu, pieber sāli, piparus un viegli apcep. Kad tā apcepusies pielej klāt 75ml vīna un uz lēnas uguns karsē, līdz alkahols iztvaikojis. Kāda minūtes 20.


Notīra un sarīvē burkānu, kubiciņos sagriež kabaci. To ber cepamtraukā un nedaudz pārkaisa ar sāli.


Pēc tam ber virsū rīsus un mexicano maisījumu. Tikai tam vajag iepriekš noliet šķidrumu. Un pašās beigās liek virsū gaļu. To visu cepeškrāsnī uz kādiem 200grādiem kādas 40min lai karsējas. Galvenais, lai kabači apkašā būtu izcepušies. Un viss... servē galdā.



Nu lūk! Vienkārši un gardi. Dārzeņus var izmantot daž ne dažādus.
Labu apetīti!

1 komentārs:

  1. visas receptes baigi ņammīgas, tikai tā popkorna tā kā nedaudz par daudz...

    AtbildētDzēst