sestdiena, 2011. gada 14. maijs

Rabarberu rausis

Šonakt esot muzeju nakts. Bija doma baudīt kultūru, taču atsaucot atmiņā iepriekšējo gadu pieredzi, kad līdzi astē velkas 3 bērni, kur 2 no tiem, neko daudz no tā nesaprot, tad nu domu atlikām. Pagaidīsim kad bērni paaugsies un tad atkal iepazīstināsim ar kultūru.
Tā vietā nolēmām sportiskā garā pavadīt vakaru. Piemājas skolas stadions bija tukš. Tad nu izpaudāmies pilnībā. Un ar vecāko bērnu lēnā riksī noskrējām trīs apļus. Cik jauki! Vairāk nerskrēju,jo jau pie trešā apļa sirds sāka stāties un kājeles drebēt. Nekas, gan uztrennēšos, kā nekā, skolas laikā nodarbojos ar vieglatlētiku. Tad nu vakarā sajutos godpilnam nopelnījusi trīs gabaliņus rabarbera rauša, he he
Tātad, mums vajadzēs:
1/2kg smilšu mīkla
4 vidējus rabarberi
60gr sviests
3 ēd.k. cukura
3. ēd.k. milti

Vai nu pērk gatavu vai arī pats pagatavo smilšu mīklu .
Mīklu vienmērīgi izklāj uz cepamās plāts. Notīra un sagriež rabarberus un ber virsū uz iklātās mīklas.


Pēc tam gatavo drupačas. Bļodā ieber 3 ēdmakarotes cukura, 3 ēdamkarotes miltu un apmēram 60grami sviesta. Visu rūpīgi sajauc, līdz veidojas drupačas.



Tad nu atliek tik drupačas pārbērt pāri pannas saturam un likt cepties. Apmēram 180grādos kādas 30minūtes. Cep līdz zeltainam brūnumam.




Nu lūk! Rausis gatavs. Jūtu, ka rīt būs drebelīgas kājeles, taču nodoms arī rīt doties paskriet. Redzēs kā sanāks.

Labu apetīti!

3 komentāri:

  1. Milziigs paldies par recepti. Loti garsiigs rausiitis.

    AtbildētDzēst
  2. Vēl milzīgāks PALDIES par recepti. Sanāca ļoto, ļoti garšīgi! :)

    AtbildētDzēst
  3. Izklausas ,ka bus skabs ,ja uzbersim plikus rabarberus .

    AtbildētDzēst