otrdiena, 2011. gada 31. maijs

Rabarberkūka

Šodien ir pēdējā skolas diena. Nu arī mūsmājās 31.maijs būs svētki. Šodien bērns pārnesa pirmo liecību. Esmu lepna māte, jo pirmā - tā ir pati svarīgākā.
Un lai šo dienu padarītu īpašāku, nolēmu uzcept kūku. Tākā līdzekļi bija diezgan ierobežoti un arī pašai sevi negribējās baisi apgrūtināt. Jo doma par kūku iešāvās prātā tikai šorīt. Tapēc izlēmu par labu rabarberkūkai, kas savā uzbūvē ir pagalam vienkārša. Pamatā biskvītmīkla kas papildināta ar rabarberiem un iebiezināto pienu.
Sanāca labi un pazuda nepilnu 20min laikā. Pareizāk sakot, tika norīta!
Tātad, mums vajadzēs:
4 olas
4 ēd.k. miltu
4 ēd.k. cukura
1/2 bundža iebiezinātā piena
400gr rabarberu
1 tēj.k cepamā pulvera

Sākumā notīra un sagriež rabarberus.
Pēc tam gatavo ierasto biskvīt mīklu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno 4 ēdamkarotes cukura un kārtīgi sakuļ.


Kad tas izdarīts, pievieno iebiezināto pienu un kārtīgi samaisa. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā pie olu dzeltenumiem.



Pēc tam pievieno 4 ēdamkarotes miltu un 1 tējkaroti cepamā pulvera. Lēnām samaisa un pievieno sagrieztos rabarberus.



Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru, lej mīklu iekšā un kādos 180grādos cep līdz gatavs. Apmēram 40-50minūtes.




Nu lūk, kūka gatava. Var gatavu pārkaisīt ar pūdercukuru. Es iztiku bez. Var sākumā sabērt sagrieztos rabarberus formā un liet mīklu pa virsu. Gatavu apgriezt otrādi. Taču man pat tam bija slinkums. Un kopumā garšu tas nekādi neietekmēja.

P.S tagad 3 mēnešu man būs trako māja!

Labu apetīti!

1 komentārs:

  1. Rabarberu laiks klāt! URRĀ!
    Tu taču arī piedalies, vai ne?
    Skatos pirmā recepte jau ir
    http://absolutsed.blogspot.com/2011/06/rabarberu-laika.html

    AtbildētDzēst