piektdiena, 2011. gada 20. maijs

Pīrādziņi ar kāpostiem

Šodien mana mamma ieškieba veselu kuli ar sautētiem skābiem kāpostiem. Teic, lai darot ko gribot, esot savus ziemas krājumus tukšojusi. Tad nu palikušos skābos kāpostus sasautējusi, daļu atstājusi sev ar tēvu, pārējo atdevusi man. Cik mīļi, tik tuvākajā laikā man sautēti kāposti galīgi neietilpa ēdniekārtes plānā. Ko nu darīt? Un tad es attapos. Atcerējos, ka man vienu brīdi šausmonīgi gribējās uzcep pīrādziņus ar kāposta pildījumu. Veikalos nopērkamiem nav tā garša, taču pašai atsevišķi sautēt un tad cept. Nu nē, es slinka. Un te, skat, kāposti jau gatavi, tik mīkla jāuztaisa un tik cepšanas vaina. Domāts darīts, te nu būs!
Tātad, mums vajadzēs:
~1kg rauga mīklas
~500gr sautēti skābie kāposti
1 ola

Var jau pirkt gatavo rauga mīklu, var pagatavot no sausā maisījuma, bet var garavot pats . Nekā sarežģīta!
Nu lūk, kad ir tikts skaidrībā ar mīklu, atliek vien cepšanas vaina.
Izvelnējam nedaudz mīklu, liek virsū kādu 1-2 tējkaroti sautēto kāpostu un pārloka mīklu. Ar krūzi izspiež smuku pīrāgu. Jāpiezīmē, ka pīrāgus taisa lielākus, kā ierastos speķa.


Kad pīrāgi sagatavoti, kārto uz cepamās plāts, apziež ar sakultu olu un cep kādos 180-200grādos 15-10min. Līdz zeltainam brūnumam.




Lūk, kārtīgs kāposta pīrāgs! Mmm, pilns ar kāpostiem. Paldies mamm, par kāpostiem.

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Jā, man jau garšo, tik pārējā ģimene mani nesaprot...nesaprotu, kāpēc!

    AtbildētDzēst
  2. Mani arī ģimene nesaprot. Šķobās un vaikstās.. :(

    AtbildētDzēst