otrdiena, 2011. gada 3. maijs

Kartupeļu sacepums ar malto gaļu

Nu ko, šodien otrā kārta divkaujā. Tad nu nolēmu pagatavot kartupeļu sacepumu ar malto gaļu. Ehh... nostaļģija pēc bērnudārza laikiem. Vismaz man šis sacepums toreiz ne-nor-mā-li  garšoja. Ideāli piemērots, ja ir palikusi pāri kartupeļu biezenis. Taču ja nav... tad viss jāsāk no sākuma.
Tātad, mums vajadzēs:
1kg kartupeļu
~ 700gr maltās gaļas(man bija vista + liellops)
1 vidēji liels sīpols
2 ķiploku daivas
6 ēd. karotes skāba krējuma
100ml piena
šķipsna kartupeļu garšvielas
sals
cukrs
pipari

Sākuma nomizojam un sagriežam kartupeļus. Pārlejam ar ūdeni, pieberam sāli un varām līdz mīksti.

Kamēr kartupeļi vārās, sagatavojam malto gaļu. Smalki sakapājam sīpolu un ķiploku un nelielā eļļas daudzumā tos vieglām apcepmam. Tiklīdz tie sāk kļūt caurspīdīgi, pievieno malto gaļu, sāli, piparus nedaudz cukuru un cep. Kad gaļa apcepusies, pievieno 3 ēdamkarotes skāba krējuma un karsē, līdz lielākā daļa šķidruma iztvaicējies.




Kad kartupeļi mīksti, tos nokāšam un ar stampiņu rūpīgi saspaidam. Pēc tam pārkaisam ar kādu šķipsnu kartupeļu garšvielām un pielejam apmēram 100ml piena. Aukstu. Un rūpīgi samaisam. Masai jābūt biezputras konsistencē. Biezai, stingrai, jo pēcāk cepot tā paliks šķidrāka.



Nu lūk, visas sastāvdaļas gatavas, atliek tik kārtot ietaukota cepamtraukā. Sākuma kartupeļu biezputra, tad maltā gaļa un atkal kartupeļu biezputra. Pāri pārlēju ar olu un skābā krējuma maisījumu. Tas ir, sakūlu divas olas ar 3 ēdamkarotēm skābā krējuma.
Cepu sakarsēta cepeškrāsnī, apmēram 180grādos kādas minūtes 30.







Servē ar skābu krējumu un klāt piekož kādu marinētu gurķi. Ehh... saulainā bērnība bērnudārzā. Man gan nesanāca tik stingrs, kā bērnudārzā, taču garša...mmm. Es gan domāju, ka bērni būs lielāki ēdāji. Kļūdijos, vīrs bija lielākā sajūsmā kā bērni.

Lai labi garšo!
2:0 manā labā... khe khe

1 komentārs:

  1. Jau kuro reizi gatavoju....mmmm gards gan! Arī mans amerikāņu draugs novērtēja.

    AtbildētDzēst