otrdiena, 2011. gada 10. maijs

Kartupeļu karstmaizes

Šodien turpinu tēmu - kartupelis un maize. Šodien nolēmu izmēģināt karstmaizes. Tiesa, nedaudz šaubījos vai gatavot un publicēt, jo tā pamatīgi samulsu par vienu vakardienas komentāru. Tajā bija vaicāts vai pavasara kartupeļi maz ir ēdami. Samulsu, paties samulsu. Nebiju aizdomājusies par to vai ēdami vai neēdami. It kā jau ēdami, bet vot garša. Tas jau ir cits jautājums. Labi, ķircinos es te tagad. Protams, pavasara kartupeļi nav tas garšīgākais variants. Taču man mājās stāv 40kg liels maiss ar kartupeļiem. Kaut kā tak jānoēd. Ārā tak nemetīs?! Tapēc jau ir šī rubrika - Divakauja ar kartupeli. Pagaidām esmu izvirzījusies vadībā ar 3:2 un šodien atkal iegūšu viena punkta pārsvaru. Būs jau 4:2!
Tātad, mums vajadzēs:
Vārīti kartupeļi
maize
sīpols
speķis
sāls
margarīns vai sviests

Pagatavošana, saprotams, gaužām vienkārša. Iesākumā sagriež vienu-divas speķa šķēles, bet to var aizstāt ar sviestu un liek uz pannas karsēties. Sagriež sīpolu un ber uz pannas. Apcep. Cik ilgi, tas no katra paša vēlmēm atkarīgs. Es apcepu viegli brūnus.



Pēc tam gatavojam sviestmaizi. Sagriežam kartuepli. Maizi apsmērējam ar margarīnu vai sviestu. Bet pavisam nedaudz, tik tā... lai būtu. Liekam virsū kartupeli, uzberam sāli. Pēc tam liek virsū saceptos sīpolus, otru maizes šķēli pa virsu un liekam sviestmaižu tosterī karsēties.




1, 2, 3 un gatvs. Maizītes apcepušās zeltaini brūnas, var celt galdā.

Nu lūk, karstmaizes gatavas. Piebildīšu, ka maizes pēc garšas ir maigas. Sīpols patīkami atsvaidzina. Man pat prasījās nedaudz pikantāku to garšu. Jo, ja uz svaigas rupjmaizes tas kartupelis ir tieši laikā, tad uz baltmaizes kaut kur tā garša pazūd. Nav negaršīgi, man garšoja. Taču izteiktāko garšu cienītājiem iesaku likt pavairāk tos sīpolus. Vai pat nedaudz ķiploku piecept klāt.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru