otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī

Ar steigu, pa kaklu pa galvu cenšos izvirzīties vadībā. Taču pagaidām tik starpību samazināšu par 1 punktu. Bet nu vismaz kaut kas. Vispār jūtu, ka esmu ieberzusies, piesakot kartupelim divkauju. Bet nu es nepadošos!
Ilgi domāju, kā šo ēdienu nosaukt. Esmu dzirdējusi, ka šādi sauc svara vērotāju free kartupeļus. Es gan baidos tādu nosaukumu likt. Tapēc paliku pie pagalam neinteresanta nosaukuma. Jāsaka, ka pati recepte ar neko dižu neizceļas. Vien ar to, ka garda gan silta, gan auksta. Ja vēl pagatavo klāt kādu mērcīti...mmm. Labāka par kartupeļu čipsiem viennozīmīgi.
Tātad, mums vajadzēs:
1kg kartupeļu
1 vidējs sīpols
1 ķiploku daiva
1/2 tēj.k asās paprikas pulvera
1/2 tēj.k. garšvielas kartupeļiem
1 tēj.k. sāls
1 ēd.k. olīveļļa.

Daudzumi norādīti manai ģimenei ar piecām barojamām mutēm. Taču katrs var pielāgot pēc savas vajadzības.
Sākumā nomizo kartupeļus, nomazgā un sagriež daiviņās.

Pēc tam notīra un sabelnderē sīpolu un ķiploku daiviņu. Pievieno kartupeļiem, pieber pārējās garšvielas, pielej vienu ēdamkaroti eļļas un visu kārtīgi samaisa.



Pannā izklāj cepamo papīru, ber virsū kartupeļus un cep apmēram 200grādos līdz mīskti. Man sanāca kādas minūtes 40.

Nu lūk! Svara vērotāju kartupeļi gatavi. Servē galdā ar mērci vai bez.

Labu apetīti!
5:6 cenšos panākt kartupeļus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru