otrdiena, 2011. gada 10. maijs

Cepti kabači

Vakar klīstot gar veikala plauktiem, man ar aci piemiedza jaunie kabacīši. Mjā... cena vēl nav draudzīga, bet mute pilna siekalām. Ehh, ko nu ņemties ar savu skopumu. Pirkšu, ka nost. Tiesa no viena tāda kabacīša visa ģimene nepaēdīs, bet man ar vecāko bērnu, kā reiz, ko panašķēties. Domāts darīts.
Tā nu pusdienās sacepināju kabaci rīvmaizē. Nenoēsties, cik gardi!
Tātad, mums vajadzēs:
Kabacis
Pāris olu
rīvmaize
sāls
eļļa

Kabaci rūpīgi nomazgā un sagriež šķēlītēs. Liek bļodā, apkaisa ar sāli un kārtīgi samaisa.

Olas sakuļ un sagatavo rīvmaizi. Pēc tam ņem pa šķēlei apvārta rīvmaizē, pēc tam olā un tad atkal rīvmaizē. Pēc tam liek sakarsētā pannā un apcep no abām pusēm zeltaini brūnus.




Nu lūk!! Gatavs. Mmmm un ja gribās pagalam izrvirtīgi, tad pagatavo vēl kādu gardu mērcīti klāt. Manā gadijumā, sagatavoju jau gatavās nopērkamās.
Bet lieliski garšo tāpat. Rīvmaizes vietā var izmantot miltus un olu vai tikai miltus. Var arī neizmantot panējumu.

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. tieši tā pat var arī baklažānu gatavot, ļoti labi man iet kopā ar mocarellas sieru:D

    AtbildētDzēst
  2. Iveta
    baklažāns pirms cepšanas noteikti jāpatur sālsūdenī...lai nav tā sīvuma vai rūgtuma

    AtbildētDzēst