sestdiena, 2011. gada 7. maijs

Biskvīta kūka ar ķiršu un svaigā siera krēmu

Šodien bija jābrauc uz jubileju. Uz lielu un svinīgu jubileju. Kā nekā, jubilāram paliek 2 gadi. Šim pasākumam par godu cepināju torti.
Sākumā doma bija par mazajām biskvītkūciņām, taču mans iedzimtais "skopums" ņēma virsroku un nolēmu uzcept vēl izšķērdīgāku kūku. Par cik zināju, ka jubilāra mamma nefano par saldām kūkām, tad nu vajadzēja tā prātīgi. Domāju, domāju un pakonsultējoties ar zinošiem un atsaucīgiem cilvēkiem, nonācu pie secinājuma, ka jātaisa svaigā siera krēms. Sākumā bija doma par avenēm, taču piemājas Maximā varēja dabūt tikai saldētus ķiršus. Nu neko, ja ķiršus tad ķiršus. Ja godīgi, līdz pat ēšanas brīdim nebiju pārliecināta par kūkas kopējo garšu. Bet beigās viss izrādijās labi. Vismaz teica, ka garšo. Ceru, ka tas nebija tikai pieklājības pēc.
Tad nu lūk, kā tas viss notika.
Tātad, mums vajadzēs:
Biskvītu
400gr saldētu ķiršu
1/3 daļu no citrona
2 iepakojumus svaigā siera.(man bija Kārums un Ricotta)
1/2 bundžas iebiezinātais piens ar cukuru
200ml saldā krējuma
pūdercukurs
putukrējuma stindzinātājs

Sākumā izcepināju biskvītu , šoreiz gan brūno. Tātad, pie mīklas pievienojot 1 ēdamkaroti kakao. Taču var izmantot veikalā nopērkamos biskvītus.
Kad 3 kārtas bija izceptas, gatavoju krēmu.
Ielej 200ml saldā krējuma bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti pūdercukura un kuļ. Kad saldais krējums nedaudz sakūlies. Sāk kļūt biezs, tad pievieno svaigo krēmu un kārtīgi sakuļ. Pēc tam pievieno iebiezināto pienu, sakuļ un tad pievieno apmēram 1/3 citrona sulu un rīvētu miziņu. Kārtīgi sakuļ un ja pēc garšas liekas ok. Pievieno vienu paciņu saldā krējuma stindzinātāju.




Krēms gatavs. Paņem lielāko daļu no ķiršu pakas. Apmēram 2/3 daļas , ieber blenderī, pievieno 5 ēdamkarotes pūdercukura un sablenderē.

Kad tas izdarīts, atliek tik sasmērēt starp kūkas kārtām un atstāt uz nakti savilkties.
Sākumā biskvīta kārtu nosmērē ar ķiršu masu un ļauj brīdi ievilkties. Pēc tam smērē pa virsu krēmu un liek virsū nākošo biskvīta kārtu. Nobeigumā vēl visu kārtīgi nozieķē ar krēmu.


Dekorē pēc sirds patikas. Man gan nedaudz samisējās dekorēšanā, tad nu beigās sanāca šāda. Bet garšu tas nu pagalam neietekmēja.

Diemžēl šķērsgriezuma bildes nav, jo kūku notiesājām viesos. Tur fotoaparātu līdzi neņēmām. Taču krēms nav salds un kopējā garša bija laba. Protams, krēmam var likt vairāk cukura. Praktiski, tur viss ir jāliek pēc garšas, cik daudz cukura, iebiezinātā piena un citrona.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru