svētdiena, 2011. gada 10. aprīlis

Zemenes šampanieša želejā

Vienu dienu sanāca pašķirstīt kaudzīti recepšu žurnālu. Bildītes skaistas, bet neviena recepte līdz galam neuzrunāja. Pārītim pievēros ilgāk par lapas pāršķirstīšanas brīdi, lai iegaumētu dažādas kombinācijas. Taču šī recepte mani uzrunāja. Burtiksi kliedza, ka man to noteikti vajag izmēģināt. Ne velti, es jums teikšu.
Kā tas nereti gadās, labas receptes jāizmēģina uzreiz. Tā arī darīju un rezultāts ir tieši tāds, kā vēlējos. Ok. bilde nav tik glīša, kā žurnālā, bet lūk garša...mmm
Svaigs, vasarīgs un viegls saldais ko pasniedz galdā ar vaniļas mērci!
Tātad, mums vajadzēs:
400gr zemeņu(svaigu vai saldētu)
350ml šampanieša vai dzirkstošais vīns
2-2.5tēj.k. želatīna
1/2 citrona sula
3-4 ēd.k. cukura

Sākumā sagatavo želeju. Želatīnu ieber katliņā, uzlēju apmēram 50ml auksta ūdens un uzbriedināju. Kad želatīns uzbriedis, lieku uz uguns karsēties un leju klāt 350ml šampanieša. Maisot uz lēnas uguns sildu līdz želatīns izkusis. Uguni griež nost un ļauj atdzesēties.



Tikmēr zemenes sagriež gabaliņos. Ja saldētas, ieteicams nedaudz atsaldēt. Pārkaisa ar 3-4 ēdamkarotēm cukuru un pārslaka ap puscitrona sulu. Visu rūpīgi samaisa un ļauj kādas minūtes 30 ievilkties. Taču citrons un cukurs vairāk pēc garšas.




Pēc tam pievieno atdzisušo šampanieša želeju, visu rūpīgi samaisa un salej pa trauciņiem. Liek vēsumā saželēt.




Nu lūk! Gards, svaigs, es pat teiktu atspirdzinoš saldais gatavs. Servē galdā ar vaniļas mērci .

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru