sestdiena, 2011. gada 23. aprīlis

Vistas stilbiņi sinepju-majonēzes marinādē priekš grila

Nu ko, šodien atklājām grila sezonu. Ārā svaigā gaisā...mmm. Labi ir pirmo mēnesi, pēc tam jau esi atēdies visus grila gardumus. Taču, kamēr vēl grila sezona nav pilnā plaukumā, jāpadalās ar mūsmājās iecienītu vistas marinādi. Man vislabāk tīk marinēt vistu stilbus. Daudz gaļas, neviens nešķobās, ka netiek kājiņa, spārniņš. Gabals gana liels, bet ne neizcepjams. Pie kam, gaļa sulīga. Marināde maiga.
Tatad, mums vajadzēs:
1paciņa majonēzes
1/2 burciņas( apmēram 5-6ed.k) franču sinepes
1/2 citrona sulas
1 tēj.k sāls
2 ēd.k. tomātu mērces
1 tēj.k. kaltēti zaļumi
1kg vistu stilbiņi

Gan jau nekādu ameriku neatklāšu un nemaz to nevēlos.
Tad nu tā. Bļodiņā sajauc 1 tējkaroti sāli ar 1 tējkaroti kaltētiem zaļumiem. Pievieno pusburciņu franču sinepes, samaisa un pievieno paciņu majonēzes. Pēc tam piespiez citrona sulu un pievieno apmēram 2 ēdamkarotes tomātu mērces. Man bija pasgatavotā. Samaisa un gāž vistai virsū. Ļauj diennakti iemarinēties.




Pēc tam tik atliek sakurināt grilu ar karstām oglītēm un cep līdz gatavs. Protams, ja vēlas, marinādei var pievienot ķiploku, sīpolu utt. Taču man tas likās lieki. Maiga un sulīga vistiņa..mmm



Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru